Mercur traversează zodia Berbec între 10 martie și 15 mai 2024. Berbecul este primul semn zodiacal și este caracterizat prin acțiune, curaj, inițiativă, determinare, combativitate și impulsivitate.

Cu Mercur în tranzit prin Berbec vom avea parte de o perioadă destul de conflictuală, dacă nu vom știi să folosim constructiv energia planetei comunicării. În domeniile în care s-au adunat nemulțumiri și nu le-am spus, acum nu vom mai evita comunicarea acestora.

Deciziile luate în grabă vor fi revizuite și corectate între 2 și 25 aprilie, când Mercur se va afla în mișcare retrogradă prin Berbec. Tot atunci își vor găsi rezolvarea acțiuni începute înainte de retrogradare.

De asemenea, se cere o mare atenție în comunicare, exprimarea sentimentelor, luarea unor decizii sau impulsul de a intra în conflicte, chiar dacă avem dreptate. Recomandarea astrelor este să gândim de două ori înainte să comunicăm o decizie sau o opinie. Partea bună este că vom avea curajul să spunem ce ne deranjează, cu scopul să rezolvăm o situație, care ține de domeniul guvernat de zodia Berbec.

Recomandare! Citiți horoscopul pentru zodia natală, cât și pentru semnul din ascendent!

Ce aduce tranzitul lui Mercur prin zodia Berbec pentru fiecare zodie:

Pentru nativii Berbec, intrarea lui Mercur, astrul comunicării, în casa personalității îi ajută să se exprime, să acumuleze informație, să rezolve o serie de chestiuni personale, pe care le-au amânat. Berbecii sunt sfătuiți să folosească constructiv tranzitul lui Mercur prin zodia lor, să evite conflictele și să inițieze proiecte noi!

Pentru nativii Taur, intrarea lui Mercur, astrul comunicării, în zodia Berbec, prin casa izolării, subconștientului, introspecției și trecutului, îi predispunela izolare și analizarea anumitor chestiuni, care țin de sfera sentimentală și exprimarea sentimentelor. Posibil să iasă la suprafață și anumite secrete, să găsească răspunsuri la o serie de probleme din trecut.

Pentru nativii Gemeni, intrarea lui Mercur în zodia Berbec, în casa vieții sociale, prietenilor, planurilor și proiectelor de viitor, susține dialogurile cu prietenii și implicarea în proiecte noi sau schimbarea direcției unui proiect la care lucrează. Gemenii pot gândi strategii noi, să pună în practică ideile și să socializeze mai mult.

Pentru nativii Rac, intrarea lui Mercur, astrul comunicării, în zodia Berbec, pe sectorul carierei și aspirațiilor profesionale, aduce preocupări pentru sfera profesională. Nativii își pot pune în valoare abilitățile și experiența, să aibă curajul să preia frâiele unui proiect nou, să le facă solicitări superiorilor.

Pentru nativii Leu, intrarea lui Mercur, în zodia Berbec, favorizează studiul și acumularea de informații. Se activează sectorul cunoașterii, educației superioare, lărgirii orizonturilor și călătoriilor. Leii iau inițiativa și se înscriu la cursuri, programează călătorii și rezolvă anumite chestiuni birocratice.

Pentru nativii Fecioară, intrarea lui Mercur, guvernatorul lor, în zodia Berbec, pe sectorul intereselor financiare și intimității, îi ajuta să ia decizii într-un context financiar. De asemenea, este posibil să discute cu partenerul despre resursele comune, să rezolve anumite chestiuni care țin de acte oficiale. Mercur susține dialogurile directe și sincere în relația cu partenerul de cuplu și urmează o perioadă în care își pot exprima nevoile.

Pentru nativii Balanță, intrarea lui Mercur, astrul comunicării, în zodia Berbec, aduce preocupări pentru relații, mariaj și parteneriate profesionale. Comunicarea se poate îmbunătăți, iar nativii pot negocia contracte. În cuplu se clarifică anumite situații și se spun lucrurilor pe nume.

Pentru nativii Scorpion, intrarea lui Mercur, astrul comunicării, în zodia Berbec, pe sectorul muncii, activităților și rutinei zilnice, aduce reorganizarea sarcinilor, propuneri noi de serviciu sau colaborări. Scorpionii vor fi mai direcți în relațiile cu colegii și-și vor spune nemulțumirile, cu riscul să strice niște relații. Nativii care doresc să-și schimbe stilul de viață, încep să caute informații de diete.

Pentru nativii Săgetător, intrarea lui Mercur, astrul comunicării, în zodia Berbec, pe sectorul sentimental, aduce dispoziție de aventură, cuceriri, experiențe noi în planul amoros. În relațiile mai vechi se pot clarifica anumite aspecte legate de nevoi și reconectarea cu partenerul.

Pentru nativii Capricorn, intrarea lui Mercur, astrul comunicării, în zodia Berbec, pe sectorul asociat vieții de familie, patrimoniului și relațiilor cu părinții, vine să aducă dialoguri și clarificarea unor chestiuni într-un context imobiliar. De asemenea, nativii încearcă să comunice direct cu părinții, să găsească căi comune, chiar dacă sunt viziuni diferite.

Pentru nativii Vărsător, intrarea lui Mercur, astrul comunicării, în zodia Berbec, pe sectorul gândirii, comunicării, învățării și acumulării de informații, vine să aducă o comunicare directă și sinceră. În interacționarea cu ceilalți se poate simți impulsul de a intra în conflicte, o anume iritare și nerăbdare în comunicarea opiniilor. Recomandarea astrelor este aibă grijă la comunicare și să se ocupe și de rezolvarea unor chestiuni administrative, pentru că sunt susținuți din astral.

Pentru nativii Pești, intrarea lui Mercur, astrul comunicării, în zodia Berbec, pe sectorul banilor obținuți de la serviciu sau din alte activități extraprofesionale, vine să aducă negocieri și dorința de mărire a veniturilor.