Pompierii din Deva, judeţul Hunedoara, au intervenit pentru salvarea a doi bărbaţi care lucrau la dezinfectarea unui bazin aparţinând unei societăţi comerciale.

Unul dintre ei s-a intoxicat şi a fost preluat de echipajele medicale, iar cel de-al doilea a fost găsit decedat.

”În această după-amiază, pompierii Detaşamentului Deva s-au deplasat de urgenţă în localitatea Mintia, comuna Veţel, pentru a interveni la un caz de intoxicare în urma căreia au rezultat 2 victime care executau lucrări de dezinfectare a unui bazin aparţinând unei societăţi comerciale din localitate. Pentru misiune au fost alocate o autospecială de intervenţie şi o ambulanţă SMURD, iar în sprijin au fost trimise şi 2 ambulanţe ale S.A.J. Hunedoara. La faţa locului, pompierii au găsit un bărbat în vârstă de 22 de ani, care se afla lângă bazin, era conştient dar acuza o stare de rău. Echipele medicale au preluat victima, iar echipajul de salvare a continuat intervenţia”, a transmis ISU Hunedoara.

Cel de-al doilea muncitor nu a mai putut fi salvat. ”Doi pompieri au coborât în bazinul adânc de aproximativ 2 metri şi au extras cea de-a doua persoană care căzuse în interior. Din păcate, pentru aceasta, un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani, nu s-a mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa, medicul S.A.J. declarând decesul”, a precizat ISU Hunedoara.

Bărbatul în vârstă de 22 de ani a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Deva, pentru investigaţii suplimentare şi acordarea asistenţei medicale de specialitate.

Cauzele producerii accidentului vor fi stabilite de organele abilitate, inclusiv de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara, potrivit News.ro.