Arhitecții din spatele giga-proiectului de un trilion de dolari (1.000 de miliarde de dolari) din Arabia Saudită – „The Line” – dezvăluie pentru prima dată detalii despre această construcție spectaculoasă.

Arhitecții care se află în spatele celui mai ambițios proiect de infrastructură din Arabia Saudită au vorbit despre teama și entuziasmul pe care îl simt în legătură cu sarcina pe care o au de îndeplinit.

The Line, proiectul remarcabil al Arabiei Saudite, care va costa 1.000 de miliarde de dolari, ar putea fi următorul Babilon, potrivit unuia dintre arhitecții care se află în spatele acestuia, dar acest lucru nu înseamnă că nu vine cu propriile probleme.

Aceste este, practic, un zgârie-nori uriaș culcat pe o parte în deșert, care va avea o lungime 170 de kilometri și o lățime de 200 de metri. Potrivit planului, construcția este proiectată pentru a găzdui 9 milioane de oameni odată ce va fi finalizată.

Proiectul își propune să fie finalizat doar până în 2030, un termen foarte strâns. Și din cauza acestui termen limită, proiectul este în plină desfășurare, iar constructorii lucrează non-stop pentru a-l finaliza la timp, potrivit UNILAD.

În documentarul difuzat de Discovery Channel pe YouTube apare chiar și prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, care îi denunță pe contestatarii și scepticii care cred că proiectul este prea ambițios.

„Se spune că multe proiecte din Arabia Saudită nu pot fi realizate, sunt prea ambițioase. Ei pot continua să spună asta și noi putem continua să le demonstrăm că se înșeală”, a spus el.

Arhitectul american Thom Mayne a declarat: „Este, de fapt, un proiect complicat, dar ideea mare este incredibil de simplă.”

El a precizat că el și echipa sa au dezvoltat conceptul pentru The Line și au trimis o lucrare la un concurs invitat, unde au câștigat.

Mega-proiectul unic în felul său este construit ca parte a NEOM, un nou district urban care se construiește în nord-vestul Arabiei Saudite – o zonă care a fost practic stearpă din punct de vedere istoric.