Ce-am votat și ce-am primit? E întrebarea pusă de cele două miliarde de persoane din toată lumea care urmează să-și aleagă liderii anul acesta. Marea problemă e că alegătorii nu mai au incredere în democrațiile și instituțiile lor – arată un sondaj făcut in 19 țări, inclusiv România, dar si SUA, Marea Britanie sau India.

Energia regenerabilă devine tot mai utilă pentru români. Peste 100 de mii de locuri de muncă „verzi” vor fi create în România până în 2050, spune ministrul Mediului, Mircea Fechet. E de unde alege: Aproape jumătate dintre români spun că se află în căutarea unui nou loc de muncă.

Îți dau un pont pentru vacanta de Paste! Poti merge in legendarul oraș Pompei – cel acoperit de lava vulcanului acum doua mii de ani. Noua descoperire arată o sala de banchet cu imagini absolut superbe.

Generația Z își caută scopul în viață. Ca să fie fericiți, zoomerii vor să simtă că viața lor înseamnă ceva, că pot face o diferență în lume, arată un studiu – din care mai rezultă că tinerii care se compară cu cei din jur au mai multe șanse să simtă anxietate.

Fotbaliștii spun lucruri trăsnite. „Ce vină au copiii?” – poți să te intrebi când asculți pe Jamie Carragher, unul dintre simbolurile lui Liverpool. El ii sfătuieste pe fotbaliștii să nu facă niciun copil când sunt tineri – ca să nu le zboare mintea de la fotbal. Azi dezbatem și care sunt meseriile incompatibile cu meseria de părinte.

Timpul trece prea repede. Norvegia i-a cerut Ursulei să accepte ca o zi să aibă 26 de ore! E vorba doar de o zi. Norvegienii vor un fus orar propriu pentru o regiune din nordul extrem al țării – ca oamenii de acolo să poată trăi după stilul lor de viață.