Șefa USAID, Samantha Power, este primul oficial american care afirmă public că în nordul Fâșiei Gaza există foamete, după ce a declarat că este de acord cu evaluarea susținută de ONU privind foametea din enclavă.

Mai multe persoane au fost ucise în atacurile israeliene asupra taberei de refugiați Nuseirat din centrul Gaza și asupra Rafah din sud, iar alte șase persoane au fost ucise în atacul asupra pieței din orașul Gaza.

Ministrul britanic de externe, David Cameron, a declarat că a vorbit cu omologul său iranian și i-a spus clar că „Iranul nu trebuie să atragă Orientul Mijlociu într-un conflict mai larg”.

Samantha Power, directoarea Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), a declarat miercuri în fața parlamentarilor că oamenii din anumite zone din nordul Gaza au început să se confrunte cu foametea.

De ce este important: Power este primul oficial american care spune public că a început foametea în unele părți ale enclavei, care a fost în pragul foametei timp de luni de zile din cauza întreruperii ajutorului umanitar din partea Israel-Hamas.

Context: Evaluarea lui Power a fost făcută în timpul unui schimb de replici cu reprezentantul Joaquin Castro (D-Texas), în timpul unei audieri a Comisiei pentru afaceri externe a Camerei Reprezentanților, miercuri.

Citește și