Tribunalul Mehedinţi a dispus, marţi, eliberarea condiţionată a şefului clanului Neguş, Markovics Sándor, alias Sanyi Neguş.

Acesta a executat aproape 16 ani din pedeapsa de 20 de ani şi 4 luni pe care a încasat-o în Italia, după o răfuială cu proxeneţi albanezi din zona Brescia, soldată cu moartea unei persoane, informează ebihoreanul.ro.

În ultimii ani, Markovics a formulat numeroase cereri de eliberare condiţionată, însă toate au fost respinse de judecători.

Luna trecută, magistrații Judecătoriei Drobeta Turnu Severin au transmis că eliberarea interlopului „nu este oportună”, în condiţiile în care acesta nu a dat dovadă de „dovezi temeinice de îndreptare care să formeze convingerea fermă a instanței că scopul pedepsei a fost atins, astfel încât acesta să poată executa restul pedepsei în libertate, fără a reprezenta un risc pentru societate”.

Conform hotărârii judecătoreşti, lui Markovics i s-a imputat şi că „numărul recompenselor obţinute a fost insuficient pentru a caracteriza dovezile temeinice de îndreptare a condamnatului, cu atât mai mult cu cât acesta a avut un comportament oscilant în materie disciplinară, fiind şi sancţionat”.

Markovics nu s-a dat bătut și a contestat soluţia. Marţi, 12 martie, Tribunalul Mehedinţi a desfiinţat hotărârea Judecătoriei şi a dispus ca interlopul, care în ultima perioadă a fost încarcerat la Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, să fie eliberat din închisoare.