După 4 ani de cercetări, polițiștii propun trimiterea în judecată a unui medic ginecolog din București pentru modul în care a operat o pacientă.

Potrivit criminaliștilor, există dovezi clare că doctorul ar fi vătămat-o grav și i-ar fi pus viața în pericol. Femeia povestește că a fost la un pas de moarte, după ce a suferit o intervenție chirurgicală pentru extirparea ovarelor.

Anișoara Bădiță, o educatoare din Pitești, a ajuns la medicul din capitală la recomandarea unui alt doctor. Femeia, acum în vârstă de 52 de ani, avea un chist ovarian, iar medicul i-a spus că va interveni laparoscopic. Deși se simțea foarte rău, a fost externată la două zile după operație, într-o sâmbătă.

Anișoara Bădiță: ”Drumul de la București la Pitești mi s-a părut o eternitate, mi s-a părut că nu merg pe stradă, merg prin șanțuri, pentru că aveam dureri groaznice”.

După ce s-a târât cu greu până în casă, la etajul 4, a intrat în stare de șoc. Soțul ei a chemat ambulanța, iar pacienta a fost operată imediat de medicul de gardă de la Spitalul Județean Pitești.

”Aurel Bădiță, soțul femeii: Nu mai clipea, nu mai vorbea absolut nimic, dânsul a zis că sunt șanse foarte, foarte puține.

Reporter: V-ați gândit, atunci, că o mai luați vie de la spital?

Aurel Bădiță: Nu, niciun moment”.

În timpul intervenției, chirurgul din Pitești a descoperit că Anișoara Bădiță avea peritonită și intestinul gros perforat. După operația care i-a salvat viața, femeia a avut nevoie de alte două intervenții.

Anișoara Bădiță: „Nu mai este absolut nimic ca la început, am o eventrație, mușchii mi-au cedat, sunt privată de absolut tot, de tot ce e frumos, deci cum să vă spun, corpul meu nu mai e corpul meu. Dacă strănut, tușesc necontrolat, eu trebuie să mă ghemuiesc, că altfel simt că mi se rupe plasa”.

După ce au cerut mai multe expertize medicale, polițiștii au ajuns la concluzia că medicul din București s-ar face vinovat de vătămare corporală din culpă. Dosarul a fost înaintat procurorului cu propunere de trimitere în judecată.

Ag. șef principal Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș: „S-a stabilit că în luna mai a anului 2020 ar fi efectuat o operație chirurgicală unei femei și i-ar fi provocat leziuni traumatice prin care i-a fost pusă viața în primejdie”.

Contactat telefonic, medicul vizat în acest dosar susține că femeia a suferit, în urma operației, o complicație care nu îi este imputabilă. Consideră că daunele pretinse de pacientă sunt o formă de șantaj și că doar în urma unui proces poate fi stabilită eventuala sa vinovăție.

Deocamdată, spitalul unde lucrează a refuzat să exprime un punct de vedere.