TikTok anunţă extinderea programului Effect Creator Rewards, prin care creatorii de conţinut pot câştiga bani de pe urma efectelor de AR create, acesta fiind acum disponibil şi în România.

Programul Effect Creator Rewards este acum disponibil în 33 de noi ţări, pe lângă cele în care putea fi folosit şi până acum, printre acestea numărându-se şi România.

Acest program permite creatorilor de conţinut să câştige bani de pe urma efectelor de realitate augmentată pe care le crează, dacă acestea se dovedesc destul de populare.

Tot acum, sunt reduse pragurile de intrare în acest program, astfel că, teoretic, monetizarea va fi mai facilă şi va duce la crearea unui număr mai mare de efecte.

Astfel, pentru a începe genereze bani, un anumit efect trebuie să fie folosit de cel puţin 100.000 de filmări într-o perioadă de 90 de zile.

Când a fost lansat iniţial programul, pragul era de 500.000 de filmări în 90 de zile, fiind, ulterior, redus la 200.000 de filmări, înainte să ajungă la 100.000 de filmări.

O altă schimbare este că, pentru plată, sunt luate în calcul doar clipurile publice care folosesc efectele, nu şi cele private, ca înainte.

Plata nu se mai face pe baza unui procent fix, ci va trece la un model RPM (revenue per mile).

TikTok spune că unii creatori au câştigat până acum şi câte 14.000 de dolari pentru un singur efect, respectiv 50.000 de dolari pe lună.