O femeie a ajuns în spital după ce a cumpărat și folosit un spray nazal pentru bronzare cunoscut sub denumirea de „drogul Barbie”.

Edith Eagle, în vârstă de 47 de ani, din Marea Britanie, a început să aibă dificultăți de respirație, iar fața i s-a umflat după ce a folosit produsul, scrie metro.co.uk.

Aceasta l-a folosit timp de cinci zile, înainte să meargă cu familia într-o vacanță, anul trecut în aprilie. În a doua zi de concediu, femeia s-a trezit cu fața umflată.

Ea a fost dusă de urgență la spital unde a fost tratată pentru o doză mare de steroizi. Edith Eagle crede că a avut o reacție alergică la o substanță din produs.

Deși este neclar dacă spray-ul conține melanotan (o substanță folosită de culturiști pentru a se bronza fără expunere la soare sau solar), este ilegal să fie vândut sau promovat în Marea Britanie, însă este legal să fie cumpărat.

Edith a declarat că ingredientele nu erau trecute pe eticheta produsului, astfel că nu știe la ce anume a avut reacția alergică.

Femeia a cumpărat spray-ul nazal deoarece fiica ei i-a sugerat că ar fi cea mai rapidă cale de a se bronza.

„Dacă nu ar fi intervenit atât de repede în acea zi la spital, nu aș mai fi fost aici să spun povestea”, a spus Edith Eagle.