Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, l-a invocat pe Nicolae Ceaușescu într-o discurs despre stuful din Delta Dunării.

Ministrul Florin Barbu a fost întrebat, într-un interviu Euronews, de ce a fost nevoie să fie declarată pășune zona de stuf din Deltă, o zonă mlăștinoasă, care nu ar avea nicio legătură cu termenul de pajiște.

Opoziția l-a acuzat pe ministrul PSD Florin Barbu că ar fi contribuit la creșterea unor personaje și firme apropiate de partid.

Florin Barbu, ministrul Agriculturii: „Nu vreau sa exagerez, președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu, nu spunea degeaba că stuful e aurul verde al României.”

Reporter: E curios că ați adus un argument al lui Nicolae Ceaușescu.

Florin Barbu, ministrul Agriculturii: „Da, domnul…președintele nostru a spus foarte clar, e aurul verde al României. Nu cred că a spus acest lucru dacă nu era adevărat. Și eu consider că e adevărat și sunt de acord cu el.”

Chiar și după revoluție, acest sector de activitate a fost reglementat, a mai afirmat Florin Barbu:

„În Parlamentul României s-a legiferat o directivă și un regulament prin care paludicultura a fost considerată activitate agricolă. S-a transpus în Parlamentul României, dar nu ministrul Barbu sau deputatul Barbu a semnat și a aprobat acea lege. Au aprobat această lege peste 200-230 de colegi deputați. Mai mult de atât, a trecut de Curtea Constituțională și a fost promulgată de președintele României. Deci, din punct de vedere legal, această lege a fost transpusă ca la carte. Partea de pajiști, care sunt ca stuf, a fost trecută în pași, e făcută încă din 2013, de guvernarea Ponta.”