Un incendiu puternic a izbucnit joi la un bloc din orașu Aleșd, județul Bihor.

Apelul la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor a fost primit la ora 6.30, fiind sesizată producerea unui incendiu la un apartament situat la etajul 3 al unui bloc de locuinţe cu patru etaje, de pe strada Ciocârliei din Aleşd.

Pentru gestionarea evenimentului semnalat, la faţa locului au fost mobilizaţi în cel mai scurt timp pompierii militari din cadrul Staţiei Aleşd cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi cu ambulanţa SMURD a subunităţii.

Echipajele de pompieri au acţionat atât din interiorul, cât şi din exteriorul imobilului, reuşind să lichideze incendiul, care se manifesta în balconul închis al apartamentului, în aproximativ 15 minute şi împiedicând propagarea acestuia la camerele locuinţei şi la celelalte apartamente.

„În urma evenimentului, provocat, cel mai probabil, de coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile, au ars ferestrele şi uşa balconului, carton şi materiale textile depozitate în balcon, respectiv fereastra unei camere. Din fericire, nu au existat persoane rănite”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, Camelia Roşca.