Von der Leyen este singura candidată la votul PPE de joi, lucru care marchează, cel mai probabil, o reconfirmare a sa pentru un al doilea mandat.

Dacă va fi numită din nou în funcţie în unanimitate de toţi cei 27 de ţări membre, ea va avea un nou mandat de cinci ani pentru a trasa politicile blocului comunitar în toate domeniile, relevă sursa citată.

ULTIMELE ȘTIRI

Iulia Navalnaia, văduva liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi, face apel la un protest în ziua alegerilor față de Vladimir Putin

Bursă. BET a urcat cu 2,4% în februarie, cea mai bună a doua lună a anului din 2019

Conservatorii europeni o vor susţine pe von der Leyen pentru al doilea mandat la şefia Comisiei Europene

Războiul din Ucraina intră într-o nouă fază. Kievul se pregăteşte de ofensiva rusă majoră ce va avea loc probabil în acestă primăvară

Vezi mai multe articole din categoria externe

Noul mandat la conducerea Comisiei găseşte Europa în încercarea de a-şi consolida apărarea şi securitatea cu un război la graniţele sale şi cu posibilitatea revenirii lui Donald Trump la Casa Albă.

Votul este programat începând cu ora 8, iar rezultatele vor fi afişate două ore mai târziu.

,,Europa este pusă la încercare în acest moment de timp. Ne confruntăm cu o mulţime de provocări”, a spus Manfred Weber, preşedintele PPE. ,,Votăm împotriva extremiştilor şi vă rugăm să votaţi pentru centrul serios, cel mai mare partid, Partidul Popular European”, completat acesta.