Emmanuel Macron, președintele Franței, a vorbit din nou despre trimiterea trupelor occidentale în Ucraina.

Emmanuel Macron a declarat că, în cazul în care trupe occidentale vor fi trimise în Ucraina, forțele franceze nu vor lansa o ofensivă împotriva Rusiei.

„Nu am avut timp să mă gândesc la asta: Ce se întâmplă în Ucraina? Un război care este existențial pentru Europa noastră și pentru Franța. Am pus prea multe constrângeri, ca să spunem așa, în vocabularul nostru. Nu dorim o escaladare. Nu suntem în război cu Rusia”, a declarat liderul Franței, potrivit Ukrainska Pravda.

Macron a explicat că, dacă Franța este nevoită să trimită trupe în Ucraina, atunci „singurul responsabil pentru asta este regimul de la Kremlin”.

„Nu vom fi noi. Nu vom lansa niciodată o ofensivă și nu vom lua niciodată inițiativa”, a subliniat el.

Referindu-se la comentariile pe care le-a făcut recent despre potențiala desfășurare de trupe în Ucraina, Macron a adăugat că, în circumstanțele actuale, este crucial să nu lăsăm Rusia să câștige războiul, care „se desfășoară pe teritoriul european”.

„Franța este o forță pentru pace. Dar astăzi, pentru a avea pace în Ucraina, nu trebuie să fim slabi, așa că trebuie să privim situația cu luciditate și să spunem cu determinare, voință puternică și curaj că suntem gata să folosim toate mijloacele pe care le avem la dispoziție pentru a ne atinge obiectivul, și anume ca Rusia să nu câștige”, a mai spus Macron.

Anterior, Macron a declarat că „nu trebuie exclus” ca trupe occidentale să fie trimise în Ucraina. Ulterior, el a adăugat că remarcile sale, care au stârnit rumoare, au fost atent gândite.