Un tânăr a rămas a rămas cu o gaură în plămân de la țigările electronice, iar acum a făcut un apel public ca oamenii să renunțe la ele, ca să nu ajungă ca el.

Joseph Lawrence, în vârstă de 25 de ani, a fumat țigări electronice, zilnic, timp de ani de zile până să ajungă la urgențe cu un plămân aproape nefuncțional.

Investigațiile medicale au arătat că aerul se acumulase între plămân și peretele toracic, punând presiune asupra plămânilor, astfel încât acesta nu se putea mări în limitele normale, arată publicația The Sun.

Joseph, din Las Vegas, a scris pe X (Twitter): „Dacă fumați țigări electronice, vă rog să vă gândiți să renunțați. Am avut o gaură în plămân zilele trecute și a trebuit să fiu dus la Urgențe pentru că nu puteam să respir. Din fericire, sunt bine acum, pentru că nu a fost complet afectat.

„Vă rog să aveți grijă de voi înșivă și să vă gândiți să renunțați la fumat, nu merită” a spus tânărul.

Un număr record de 4,5 milioane de britanici s-au apucat de fumat, iar 15,5% dintre cei sub 25 de ani trag un fum în fiecare zi.

Experții sunt deosebit de îngrijorați de creșterea utilizării țigărilor electronice la copii, unul din zece adolescenți cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani folosindu-le în mod regulat, potrivit NHS, sistemul de sănătate britanic.

Cel puțin doi elevi din fiecare clasă de-a 10-a au fumat la un moment dat, potrivit serviciului de sănătate.