Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și-a repetat, miercuri, discursul de candidat la un nou mandat al C.E. mai bine de o oră … cu sala goală.

Liderul PNL Lucian Bode a spus ca nu văzut niciodată așa ceva la un lider politic din România.

Von der Leyen este candidat unic pentru a conduce lista Partidului Popular European (PPE) la scrutinul european din 9 iunie şi, prin urmare, pentru a obţine un nou mandat de cinci ani la şefia executivului comunitar.

Ea se află acum la București, unde are loc congresul PPE.

Peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, printre care se numără preşedintele Parlamentului European, şefi de state şi de guverne, preşedinţii de partide şi comisarii europeni care fac parte din familia politică a Popularilor Europeni, s-au reunit în congres la Romexpo.

În prima zi a reuniunii, miercuri, Partidul Popular European a adoptat, în unanimitate, manifestul care solicită aderarea cât mai curând posibil a României la spaţiul Schengen, după ce delegaţia austriacă a Partidului Popular la putere a renunţat să mai voteze împotrivă.

În manifestul adoptat de PPE se menţionează că este nevoie „de aderarea deplină la Schengen pentru Bulgaria şi România, prin ridicarea cât mai curând posibil nu doar a controalelor aeriene şi maritime, ci şi a controalelor la frontierele terestre”.