Șeful armatei ucrainene a avertizat sâmbătă că situația de pe câmpul de luptă din estul industrial „s-a înrăutățit semnificativ în ultimele zile”.

Un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării a confirmat sâmbătă capturarea unui sat care fusese scena unor lupte crâncene timp de aproape optsprezece luni.

„În pofida pierderilor semnificative, inamicul își intensifică eforturile prin utilizarea de noi unități (echipate cu) vehicule blindate, datorită cărora obține periodic succese tactice”, a declarat Sirski.

Șeful armatei ucrainene a avertizat sâmbătă că situația de pe câmpul de luptă din estul industrial „s-a înrăutățit semnificativ în ultimele zile”, deoarece încălzirea vremii a permis forțelor rusești să lanseze o nouă ofensivă de-a lungul mai multor porțiuni din linia frontului de peste 1.000 de km lungime.

Într-un update pe Telegram, generalul Oleksandr Sirski a declarat că Moscova și-a intensificat „semnificativ” atacurile de când președintele Vladimir Putin și-a prelungit mandatul de aproape un sfert de secol. Luna trecută, în alegerile din Rusia, candidații anti-război au fost excluși de la vot și vocile independente au fost reduse la tăcere printr-o blocadă mediatică susținută de Kremlin, scrie CNBC.

Potrivit lui Sirski, forțele ruse au „atacat în mod activ” pozițiile ucrainene în trei zone din estul regiunii Donețk, în apropierea orașelor Lyman, Bakhmut și Pokrovsk, și au început să lanseze atacuri cu tancuri, deoarece vremea mai uscată și mai caldă de primăvară a facilitat deplasarea vehiculelor grele pe terenul noroios de până acum.

„În pofida pierderilor semnificative, inamicul își intensifică eforturile prin utilizarea de noi unități (echipate cu) vehicule blindate, datorită cărora obține periodic succese tactice”, a declarat Sirski.

Un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării a confirmat sâmbătă capturarea unui sat care fusese scena unor lupte crâncene timp de aproape 18 luni. Analiștii grupului neguvernamental ucrainean Deep State, care urmărește evoluțiile din prima linie a frontului, anunțaseră preluarea de către Rusia a localității Pervomaiske, la aproximativ 45 de kilometri sud-est de Pokrovsk, în primele ore ale zilei de joi.

Citește și