Alianța PSD – PNL e făcută doar pentru lideri, mai puțin chiar și pentru membrii de partid, bula s-a închis și partidele s-au cartelizat complet, precizează profesorul de științe politice Andrei Țăranu.

Gândiți-vă că peste șase luni, opt luni, dacă economia Europei intră într-o economie de război, ea va fi în bună măsură asemănătoare cu economia din timpul pandemiei. O mulțime de cetățeni care vor sta acasă, vor plăti o mulțime de militari, să stea pregătiți, să pregătească, să folosească muniție care costă, să folosească diverse lucruri care costă și care nu aduc niciun fel de profit. Asta ar trebui să fie spus de niște politicieni înțelepți. Să spui că Europa n-o să mai fie așa cum este acum. Va trebui să fie poate mai paternalistă, dar nu va mai fie asemănătoare cu cea de acum, afirmă Andrei Țăranu, în interviul acordat spotmedia.ro.

Domnule profesor Andrei Țăranu după multe negocieri care s-au purtat public, PNL și PSD au decis, merg împreună în alegerile europarlamentare. Lista este comună, însă întrebarea este pentru ce scor se bat, în așa fel încât să fi meritat? Pentru că miza mai mare vine abia după – prezidențialele și parlamentarele.

Da și nu. Să știți că pentru ambele partide și, de fapt, pentru liderii ambelor partide, miza a fost și este în continuare cea a alegerilor europarlamentare. Pentru că, așa cum ați văzut în cazul lui Crin Antonescu, în 2014, atunci când a pierdut alegerile, deși el își pusese o țintă complet nerealistă, a fost forțat să plece. Liviu Dragnea a plecat direct la închisoare după ce a pierdut alegerile europarlamentare și, ca să nu li se întâmple ceva, Doamne ferește!, mai ales domnului Ciucă și domnului Bode, la care era previzibil că vor pierde aceste alegeri de unii singuri, au făcut această alianță. Eu nu cred că negocierile au durat foarte mult, negocierile mai degrabă în interiorul partidului și suferința multora care s-au văzut scoși de pe listă a fost mai mare.

Citiți articolul integral pe SpotMedia!