Negocierile salariale anuale din Japonia sunt considerate un indicator important al tendinţelor economice.

Toyota Motor a acceptat miercuri să acorde muncitorilor cea mai mare majorare salarială din ultimii 25 de ani, conform Reuters.

Toyota, Panasonic, Nippon Steel şi Nissan s-au numărat printre unele dintre cele mai mari nume ale Japan Inc. care au fost de acord să satisfacă în totalitate cererile sindicatelor de majorare a salariilor în cadrul negocierilor salariale anuale care se încheie miercuri.

ULTIMELE ȘTIRI

Joe Biden și Donald Trump au obținut nominalizările prezidențiale ale partidelor lor

Ucraina a lovit clădirea serviciilor secrete ruse (FSB). Zeci de drone au atacat obiective militare ruse peste graniţă

Analiză. Care sunt şansele ca efervescenţa din jurul Bitcoin să continue

Meteo. Ploi semnificative în ţară şi ninsori la munte, până vineri dimineaţa

Vezi mai multe articole din categoria economic

Toyota, cel mai mare producător de automobile din lume, a declarat că a fost de acord cu cererile de majorare lunară a salariilor cu până la 28.440 yeni (193 de dolari) şi cu plata unor bonusuri record.

Păstrând practica din trecut, compania nu a furnizat o cifră procentuală pentru creşterea salariilor.

Banca Japoniei, care a menţinut stimulentele masive şi ratele foarte scăzute timp de mai mulţi ani faţă de alte ţări dezvoltate în încercarea de a relansa o economie moribundă, va organiza următoarea şedinţă de stabilire a politicilor monetare în perioada 18-19 martie.

Angajaţii din marile firme au cerut creşteri anuale de 5,85%, potrivit celui mai mare sindicat din Japonia, Rengo. Dacă vor fi acceptate, ar depăşi nivelul de 5% pentru prima dată în 31 de ani.