Sute de vânători și-au pus puștile în cui și, înarmați cu voie bună, au petrecut. Sâmbătă-noapte, la Târgu Jiu, a fost organizat un bal dedicat lor, cu muzică și mâncare din plin.
Pe grătare nu a sfârâit însă prea multă carne de vânat. Oamenii s-au răsfățat cu pui, porc și oaie. În timp ce muzica a răsunat, vânătorii s-au perindat printre grătarele pe care bucătari iscusiți au pregătit tot soiul de fripturi, care mai de care mai ispititoare. Meniul a fost pentru toate gusturile.
Bucătar: „Avem ceafă, puișori, minunatele sosuri, așteptăm vânătorii să deguste.”
Reporter: De la cât ați început munca?
Bucătar: „De la 8 azi dimineață.”
Și cum oferta a fost variată, mulți au uitat de dietă și și-au umplut farfuriile.
Femeie: „Azi nu e dietă, azi e zi liberă, dezlegare la porc.”
Evenimentul, organizat la Targu Jiu, a adus laolaltă vânători din întreaga țară.
Bărbat: „Am venit din Severin aici pentru plăcerea sufletului.”
Bărbat: „De la Petroșani. E frumos. Am fost și anul trecut.”
De șase ani încoace, oamenii se adună în număr tot mai mare pentru a petrece împreună.
Bărbat: „E un eveniment foarte frumos, ne simțim foarte bine.”
Bărbat: „La bal este frumos, e distracție maximă, ca în fiecare an. Eu zic că e cel mai frumos bal din România.”
Dumitru Vasilescu, organizator: „Vânătoarea se termină pe 28 la mai multe specii de vânat și cred că balul acesta ne strânge pe toți împreună, ne adună, ne face să vorbim, sa povestim cum a fost sezonul de vânătoare. A fost un sezon bun.”
Și cum voie bună a fost din plin, mulți au pornit spre casă abia în zorii zilei.