La o zi după anunțarea verdictului TAS, a apărut informația potrivit căreia jucătoarea de tenis din România ar fi primit un wild card pentru a putea participa la turneul de la Miami, care începe pe 17 martie.

Rămâne de văzut dacă Simona Halep va onora invitația, ținând cont de timpul scurt pe care îl are până la debutul turneului, o decizie urmând să fie luată în zilele următoare, notează Sport.ro.

La câteva ore după publicarea verdictului de la TAS, Simona Halep a publicat un amplu mesaj pe contul de Instagram în care le-a mulțumit celor din echipa sa, dar și susținătorilor pentru susținerea de care a avut parte pe durata perioadei dificile prin care a trecut.

„Ziua de astăzi este marcată de un moment esențial, când tribunalul și-a pronunțat verdictul, confirmând poziția mea și aducând claritate acestui capitol:

(1) Într-o hotărâre unanimă, tribunalul a înlăturat orice abatere privind acuzațiile de dopaj.

(2) De asemenea, s-a stabilit în unanimitate că incidentul nefericit al testului pozitiv la roxadustat a rezultat din contaminarea accidentală a suplimentului, ceea ce a condus la o sancțiune redusă de nouă luni.

(3) În plus, tribunalul a solicitat ITIA să mă despăgubească cu 20.000 CHF

În mijlocul acestei călătorii provocatoare, credința mea neclintită în integritatea adevărului și în principiile dreptății a fost călăuza mea. În ciuda faptului că m-am confruntat cu acuzații descurajante și o opoziție formidabilă, starea mea a fost ancorată în convingerea mea neclintită de a fi un sportiv curat. Această încercare a fost o dovadă a rezistenței, iar triumful adevărului este o justificare dulce-amăruie care, deși amânată, este extrem de îmbucurătoare.

Îmi exprim sincera recunoștință echipei mele juridice, a căror credință fermă și dăruire excepțională au fost esențiale în depășirea acestei perioade tulburi. În egală măsură, sponsorii mei, fanii fideli și câțiva concurenți au fost pilonii mei de susținere, oferindu-mi sprijin și solidaritate neclintită.

Sprijinul copleșitor din partea atâtor români mi-a întărit hotărârea, permițându-mi să susțin această cauză până la o concluzie pe bună dreptate și onorabilă.

Aștept cu nerăbdare, sunt nerăbdătoare să întorc această pagină și să mă alătur circuitului cu o vigoare reînnoită și un spirit revigorat.

Cu dragoste și recunoștință,

Simona ❤️”, a scris românca.