Rusia a afirmat, sâmbătă, că a doborât, în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, 47 de drone ucrainene ce survolau regiuni ruse din sud în apropiere de Ucraina.

„Sistemele de apărare aeriană au interceptat şi distrus o dronă pe teritoriul regiunii Belgorod, alte două în regiunea Kursk, trei în regiunea Volgograd şi 41 în regiunea Rostov”, a anunţat armata rusă pe reţelele sociale.

Kievul lansează în mod regulat atacuri cu drone pe teritoriul rus, în timp ce ofensiva Moscovei împotriva Ucrainei a intrat deja în al treilea an.

Regiunea Rostov, în sudul Rusiei, este un important centru pentru planificarea operaţiunilor ruse împotriva Ucrainei.

Guvernatorul acestei regiuni, Vasili Golubev, a declarat pe reţelele sociale că unul dintre aceste atacuri a lovit oraşul Taganrog, la Marea Azov, lângă o regiune a Ucrainei ocupată de Rusia. Golubev a informat despre un membru al echipelor de salvare rănit, dar a asigurat că „nu sunt morţi”.

Guvernatorul regiunii ruse Kursk, Roman Starovoit, regiune situată mai la nord şi de asemenea la frontiera cu Ucraina, a declarat la rândul său că o clinică a fost avariată de un atac ucrainean.

Acest oficial a postat un video în care se poate vedea exteriorul „policlinicii numărul 6 din Kursk”, cu partea de sus a clădirii vizibil distrusă.

„Din fericire, toată lumea este în viaţă”, a dat el asigurări, adăugând că medicii au evacuat pacienţii spre un spital din apropiere.

Kursk, care numără circa 440.000 de locuitori, este situat la circa 120 de km de frontiera cu Ucraina.