Volodimir Zelenski apreciază ajutorul României pentru coridorul de export al cerealelor ucrainene și cere consolidarea apărării antiaeriene printr-un scut aerian fiabil.

Președintele Ucrainei a relatat subiectele discuție în urma întâlnirii cu președintele Iohannis, printr-un mesaj pe X.

„M-am întâlnit cu președintele României Klaus Iohannis, pentru a discuta despre cooperarea noastră în domeniul apărării, despre bombardarea de către Rusia a centralei energetice de la Nistru, precum și despre necesitatea de a consolida apărarea aeriană ucraineană și de a crea un scut aerian fiabil.

Am vorbit, de asemenea, despre funcționarea coridorului de export între Ucraina, România și Republica Moldova. Apreciem poziția României cu privire la tranzitul produselor agricole ucrainene.

În condițiile agresiunii rusești, tandemul Ucraina-România are o contribuție semnificativă la asigurarea securității alimentare globale” a scris Zelenski.

Și președintele României a preferat același gen de comunicare, pe X. „Discuţie substanţială cu preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski, în marja participării la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări la Vilnius. Am reiterat sprijinul ferm pentru Ucraina, în toate privinţele relevante şi determinarea noastră de a consolida conectivitatea regională, cooperarea transfrontalieră durabilă şi securitatea energetică”, a scris Klaus Iohannis.