Logo-ul staţiunii Mamaia a fost ales în urma unui concurs, a anunţat Primăria Constanţa.

Preşedintele OMD Mamaia Constanţa, George Măndilă, a afirmat că autorul propunerii câştigătoare va rafina această variantă, va asocia un slogan şi va crea manualul de identitate vizuală.

Primăria Constanţa a anunţat că acest concurs pentru logo-ul staţiunii Mamaia a fost câştigat de Andrei Paşa.

„Impact, originalitate, exprimarea brandului şi portabilitate. Sunt cele patru ingrediente care i-au adus finalistului Andrei Paşa onoarea de a câştiga concursul pentru logo-ul staţiunii Mamaia. Propunerea lui de logo a avut scorul cel mai mare, în urma votului juriului acordat celor 3 propuneri finaliste. După o competiţie strânsă, staţiunea Mamaia va avea în curând o nouă identitate vizuală”, a precizat Primăria Constanţa.

Câştigătorul a declarat că acest concurs a fost o platformă de expunere a talentului în domeniul designului grafic.

„Am primit cu entuziasm vestea cea mare – conceptul meu va fi parte din identitatea celei mai cunoscute staţiuni din România! Acest concurs a devenit o ocazie unică, fiind o platformă de expunere a talentului în domeniul designului grafic. Sunt mândru să pot pune umărul creativ la construirea unei poveşti de succes în turismul românesc”, a declarat Andrei Paşa.

Mihai Coliban, Director de Creatie şi Design la Hey Punk! (UK), aflat în juriul acestei competiţii, a afirmat că autorul logo-ului câştigători a reuşit să suprindă esenţa staţiunii Mamaia.

„Am ales, împreună cu oamenii din juriu, o identitate care zice foarte bine ce e Mamaia de acum şi ce va fi nişte decenii de acum încolo. Mereu jună dar şi cu riduri demne, cu o poveste la fiecare colţ de terasă, cu multe fuste dar cu pantofi de lux, cu glume porcoase, dar zise cu-n Cărtărescu în poşetă. Că o iubeşti de mori sau o urăşti cu pasiune, nu te lasă indiferent. Mamaia nu e St. Tropez, nici Cannes, nici Ibiza. E un loc cu suflet, cu zvâc, cu multe straturi si nuanţe, unde fiecare, că vine cu iubita, gaşca sau familionul, găseşte un colţisor doar pentru el. Designerul câştigător nu a putut acoperi tot ce e Mamaia într-un logo, dar i-a prins bine esenţa: un loc cu poftă de viaţă şi o puzderie de culori, cu intrigă şi multe bătăi de inimă pe minut” a declarat Mihai Coliban.

La rândul său, preşedintele Organizaţiei de Management al Destinaţiei Mamaia Constanţa, George Măndilă, a afirmat că autorul propunerii câştigătoare va asocia un slogan şi va crea manualul de identitate vizuală.

„Începem sezonul cu o imagine fresh, colorată, care reprezintă spiritul avangardist al staţiunii, explozia de tinereţe şi de distracţie. Nu întâmplător, suntem polul distracţiei de pe litoralul românesc! În zilele următoare, în urma ultimului feedback autorul propunerii câştigătoare va rafina în detaliu această variantă, va asocia un slogan şi va crea manualul de identitate vizuală, unde vor fi incluse foarte multe variante şi declinări. Într-o viitoare comunicare publică vom prezenta întregul manual, varianta finisată a logo-ului şi sloganul”, a precizat George Măndilă.

OMD Mamaia Constanţa a organizat concursul pentru a stabili o nouă identitate vizuală acestei staţiuni.