Kremlinul: Kievul neagă posibilitatea oricăror negocieri

„Deocamdată, există un singur lucru pe care noi toţi, atât noi, cât şi reprezentanţii NATO, îl putem vedea: o poziţie destul de consistentă a regimului de la Kiev care neagă posibilitatea oricăror negocieri. Aceasta este realitatea, de facto şi de jure”. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reiterat acest lucru, după cum a raportat Interfax, comentând cuvintele secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit căruia capitularea Ucrainei nu ar contribui la realizarea păcii în conflictul cu Rusia, pentru care părţile trebuie să înceapă discuţii pentru păstrarea Ucraina ca naţiune suverană.

ULTIMELE ȘTIRI

Adrian Sârbu: Democrația a deraiat. Găștile de partid promovează impostura și prăduiesc banii de la buget. Principiile de guvernanță sunt sfidate. Și interesul tău, ca votant și plătitor de taxe

Airbnb va interzice camerele de supraveghere în interiorul imobilelor de închiriat

Iohannis, despre funcţia de secretar general NATO: Nu intenţionez să scurtez mandatul

Se vinde limuzina albă a lui John Lennon. Cântăreţul o comandase la Stuttgart, în 1969

Vezi mai multe articole din categoria social

Moscova: 45 de atacuri ucrainene în regiunea Herson

Armata ucraineană a efectuat 45 de atacuri de artilerie într-o singură zi asupra zonelor populate de pe malul stâng al Niprului din regiunea Herson. O sursă apropiată situaţiei le-a spus jurnaliştilor acest lucru, potrivit agenţiilor ruse.

Rusia atacă la Harkov

Ucraina: dronele ruseşti au lovit regiunea Ternopil

Un incendiu a izbucnit la locul unde dronele kamikaze ruseşti Geran-2 au lovit în Kremeneţ, regiunea Ternopil.

Dronă loveşte un depozit de combustibil din Orel, Rusia

Un depozit de combustibil din Orel, un oraş rusesc aflat la aproximativ 160 de kilometri de graniţa cu Ucraina, a fost atacat la primele ore ale zilei de astăzi de o dronă care a declanşat un incendiu, a declarat guvernatorul regional Andrei Klicov.

„O dronă s-a prăbuşit în Orel. Un complex de combustibil şi energie a fost atacat. Serviciile speciale lucrează la faţa locului pentru stingerea incendiului. Nu există victime”, a scris Klicov pe contul său Telegram. Potrivit unui oficial al serviciilor de urgenţă citat de agenţia Ria Novosti, un rezervor care conţinea produse petroliere a luat foc.

Presa locală a relatat că atacul a avut loc în jurul orei 3 dimineaţa (ora 2 în România). Dronele ucrainene au atacat luni seara şi regiunea Belgorod din Rusia, în apropiere de oraşul ucrainean Harkov, fără răniţi, potrivit guvernatorului regional, care a adăugat că o linie electrică a fost avariată.

„Regiunea Belgorod a fost atacată de forţele armate ucrainene cu ajutorul dronelor, care au aruncat patru dispozitive explozive”, a declarat guvernatorul Viaceslav Gladkov pe Telegram. Potrivit acestuia, şapte municipalităţi au rămas fără curent electric în urma acestui atac. Mai mult, o dronă a fost distrusă în regiunea Tula, la sud de Moscova, potrivit ministerului regional de securitate citat de agenţia Tass. Guvernatorul regiunii Kursk, de asemenea aproape de graniţa cu Ucraina, a anunţat că două drone ucrainene au fost doborâte de apărarea rusă.

Germania: cazul interceptării telefonice

Şeful Statului Major al Forţelor Aeriene Germane (Luftwaffe), generalul Ingo Gerhartz, a fost, de asemenea, conectat la conversaţia armatei germane cu privire la posibilităţile operaţionale ale rachetei de croazieră Taurus în Ucraina, care a fost interceptată şi apoi expediată în Rusia. Acest lucru a fost confirmat de ministrul Apărării, Boris Pistorius, în faţa comisiei de apărare a Bundestagului, după cum a raportat Tagesschau.

CIA: neacordarea ajutorului pentru Kiev va alimenta ambiţiile Chinei

„Fără ajutor, Ucraina este destinată să piardă teren. Iar consecinţele ar depăşi Kievul: dacă Statele Unite nu ajută Ucraina, vor alimenta îndoielile aliaţilor noştri cu privire la fiabilitatea Americii şi vor alimenta ambiţiile Chinei”. Şeful CIA, William Burns, a spus acest lucru într-o audiere la Senat, în timpul căreia agenţiile de informaţii americane au reiterat că, în opinia lor, Rusia nu doreşte o ciocnire directă cu Statele Unite sau cu NATO.