Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a avut o ”discuţie substanţială”, la Vilnius, cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, pe care l-a asigurat de ”sprijinul ferm” al României pentru Ucraina.

„Discuţie substanţială cu preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski, în marja participării la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări la Vilnius. Am reiterat sprijinul ferm pentru Ucraina, în toate privinţele relevante şi determinarea noastră de a consolida conectivitatea regională, cooperarea transfrontalieră durabilă şi securitatea energetică”, a scris Klaus Iohannis, joi pe reţeaua X, fostă Twitter.

Preşedintele Iohannis i-a transmis lui Zelenski faptul că unul dintre punctele importante de pe agenda sa, anul trecut, a fost parteneriatul cu Ucraina, potrivit Agerpres.

Volodimir Zelenski i-a mulţumit şefului statului român pentru susţinere şi i-a mărturisit că va prezenta, în cadrul întâlnirii, situaţia de pe frontul din ţara sa.

Cei doi au vorbit inclusiv despre tranzitul produselor agricole prin ţara noastră. „Cred că este extrem de important pentru dumneavoastră, pentru Republica Moldova şi pentru ţările care primesc produsele”, a răspuns Iohannis.