Putin, vorbind cu doar câteva zile înainte de alegerile din 15-17 martie, care îi vor oferi încă şase ani la putere, a declarat că scenariul unui război nuclear nu se „grăbeşte” şi că nu vede necesitatea utilizării armelor nucleare în Ucraina.

„Din punct de vedere tehnico-militar, suntem, bineînţeles, pregătiţi”, a declarat Putin, în vârstă de 71 de ani, la televiziunea Rossiya-1 şi la agenţia de presă RIA, ca răspuns la o întrebare dacă ţara este într-adevăr pregătită pentru un război nuclear.

Putin a declarat că SUA au înţeles că, dacă ar desfăşura trupe americane pe teritoriul rusesc – sau în Ucraina – Rusia ar trata această mişcare ca pe o intervenţie.

„(În Statele Unite) există suficienţi specialişti în domeniul relaţiilor ruso-americane şi în domeniul reţinerii strategice”, a spus Putin.

Războiul din Ucraina a declanşat cea mai profundă criză în relaţiile Rusiei cu Occidentul de la Criza rachetelor cubaneze din 1962, iar Putin a avertizat de mai multe ori că există riscul unui război nuclear.

ULTIMELE ȘTIRI

Putin vrea să rescrie istoria. Parlamentarii ruși au propus în Duma de Stat un proiect de lege prin care să anuleze transferul sovietic al Crimeei către Ucraina

Tranzacţie: Leroy Merlin, al doilea cel mai mare retailer din piaţa locală de bricolaj, semnează cu austriecii de la Supernova pentru două spaţii de retail în Bucureşti, cu o suprafaţă totală de 21.000 mp

Leonid Volkov, mâna dreaptă a lui Navalnîi, a fost atacat cu ciocanul în Lituania

HOROSCOP Miercuri 13 martie: Zodia care este veselă şi carismatică astăzi, nu doar în rândul admiratorilor, ci şi la locul de muncă

Vezi mai multe articole din categoria externe