Leonid Volkov a fost atacat cu un ciocan şi gaze lacrimogene în timp ce se afla în maşina sa din Vilnius, marţi seară, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Navalnîi, Kira Yarmysh.

Presupusul agresor este necunoscut, la fel ca şi motivul acestora.

Poliţia lituaniană a fost informată despre incident şi investighează cazul, potrivit Reuters.

Un alt membru al echipei lui Navalnîi, Ivan Zhdanov, a postat pe reţelele de socializare imagini cu Volkov cu partea inferioară a piciorului stâng însângerată şi cu ceea ce părea a fi o vânătaie la tâmplă.

ULTIMELE ȘTIRI

Putin vrea să rescrie istoria. Parlamentarii ruși au propus în Duma de Stat un proiect de lege prin care să anuleze transferul sovietic al Crimeei către Ucraina

Tranzacţie: Leroy Merlin, al doilea cel mai mare retailer din piaţa locală de bricolaj, semnează cu austriecii de la Supernova pentru două spaţii de retail în Bucureşti, cu o suprafaţă totală de 21.000 mp

Leonid Volkov, mâna dreaptă a lui Navalnîi, a fost atacat cu ciocanul în Lituania

HOROSCOP Miercuri 13 martie: Zodia care este veselă şi carismatică astăzi, nu doar în rândul admiratorilor, ci şi la locul de muncă

Vezi mai multe articole din categoria externe

Întrebat dacă agresorul a strigat ceva, Zhdanov a spus: „Totul s-a întâmplat în tăcere”.

„Bineînţeles că acesta este un atac politic”.

Soţia lui Volkov a declarat că acesta s-a întors acasă de la spital cu o mână sau un braţ rupt, adăugând că nu putea să meargă din cauza loviturilor de ciocan la picior.

Volkov a trăit în afara Rusiei timp de câţiva ani pentru propria siguranţă şi a fost şeful de cabinet al lui Navalnîi până când liderul opoziţiei a murit în închisoarea din Arctica rusă luna trecută.

Volkov, în vârstă de 43 de ani, se confruntă, de asemenea, cu diverse acuzaţii motivate politic în Rusia.

El a fost preşedinte al Fundaţiei Anticorupţie a lui Navalnîi până anul trecut, când a demisionat în urma dezvăluirii faptului că a semnat scrisori prin care cerea Uniunii Europene să renunţe la unele sancţiuni impuse Rusiei.