Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, social-democratul Simonis a depus în Parlament un proiect de lege care prevede ca Guvernul României să susţină financiar repatrierea românilor care îşi pierd viaţa în străinătate.

”Am depus în Parlament un proiect de lege care prevede ca Guvernul României să susţină financiar repatrierea românilor care îşi pierd viaţa în străinătate, dacă familiile solicită acest sprijin, cheltuiala urmând a fi suportată de la bugetul Ministerului de Externe”, a anunţat Simonis.

Deputatul PSD precizează că ”una dintre cele mai mari problemele cu care se confruntă aparţinătorii celor decedaţi in afara graniţelor ţării o constituie repatrierea acestora”.

”Costurile de repatriere sunt unele foarte mari, am putea spune chiar prohibitive. Familiile sunt de multe ori aflate în situaţia de a apela la ajutorul concetăţenilor pentru a reuşi să strângă sumele necesare acoperirii acestor costuri. Tocmai din aceste motive am decis să depunem iniţiativa legislativă care va intra în cel mai scurt timp pe circuit parlamentar şi care îmi doresc să fie susţinută de colegii mei din Camera Deputaţilor şi Senat”, susţine Alfred Simonis.