Un posibil proiectil a fost găsit, joi, în timpul unor lucrări de renovare la Liceul Tehnologic din Jidvei, judeţul Alba, echipa pirotehnică intervenind pentru a-l prelua.

Circa 180 de elevi, cadre didactice, angajaţi şi muncitori care se aflau într-un alt corp de clădire au fost evacuaţi.

„În cadrul unor lucrări de renovare într-un corp de clădire la Liceul Tehnologic din comuna Jidvei a fost găsit de muncitori un posibil proiectil. La momentul indetificarii posibilui proiectil, în şcoală se aflau 21 cadre didactice, 6 personal auxiliar, 131 elevi şi 18 muncitori”, a transmis, joi, ISU Alba.

Conform sursei citate, toate persoanele prezente la şcoală se aflau într-un alt corp de clădire faţă de cel unde a fost identificat posibilul proiectil.

„Din motive de siguranţă s-a procedat la suspendarea imediată a cursurilor şi evacuarea tuturor persoanelor din toate corpurile din clădire de către poliţişti din cadrul IPJ Alba, urmând ca aceştia să asigure zona până la sosirea forţelor de intervenţie din cadrul ISU Alba. Din cadrul ISU Alba, pentru asanarea posibilului proiectil neexplodat se deplasează ehipa pirotehnică (1 ofiţer şi 2 subofiteri) cu 1 autospeciala pirotehnică”, au arătat reprezentanţii ISU Alba.