Peste 1.200 de pachete de ţigări netimbrate au fost descoperite de jandarmi în maşina unui bărbat de 73 de ani, a anunţat joi Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova.

„În cursul zilei de 6 martie a.c., aflaţi în misiunea de menţinere a ordinii publice, un echipaj din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova a depistat în zona cartierului George Enescu, în proximitatea unui bloc de locuinţe, un bărbat în vârstă de 73 de ani, care avea în interiorul autovehiculului o cantitate mare de ţigarete netimbrate. Jandarmii au verificat autovehiculul, unde au găsit peste 1.230 de pachete de ţigarete netimbrate”, informează Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, bărbatul de 73 de ani a fost condus la secţia de poliţie, unde i-au fost întocmite actele de sesizare a organelor de urmărire penală.

Potrivit legii, deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri constituie infracţiune iar amenda este de la 20.000 lei la 100.000 lei.