O sportivă de 81 de ani din Cluj a câștigat 4 medalii de aur și a reușit să doboare și 3 recorduri naționale, anunță reprezentanții Clubului Sportiv Universitatea Cluj-Napoca.

Campionatele Mondiale de Natație masters s-au încheiat duminică în Aspire Dome din Doha, în Qatar, cu un frumos succes pentru reprezentanta Clubului Universitatea Cluj, dr. Maier Orosz Judith care a reușit să câștige de patru ori medalia de aur la categoria 80-84 de ani.

Sportiva antrenată de Philgas Șoit a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în probele de 50 și 200 de metri bras și respectiv 400 de metri mixt, toate cu noi recorduri naționale și în cea de 100 de metri bras.

„Doamna dr. Maier Orosz Judith continuă astfel o tradiție începută în anii 1925 – 1928 de tatăl său, Gavrilă Orosz campion la curse de distanță lungă pe Dunăre și membru de bază al echipei de polo ”U” Cluj-Napoca, întemeietorul Școlii Sportive Clujene și fost timp de patru ani președintele Clubului Sportiv Universitatea. De asemenea sora sa, regretata dr. Flora-Orosz Ecaterina a câștigat 30 de campionate naționale, a doborât 40 de recorduri ale României, la 13 ani a devenit maestru al sportului mai apoi trecându-și în palmares 6 medalii de aur la Campionatele Mondiale Masters, trei medalii de aur la Campionatele Europene și înregistrând 25 de recorduri mondiale la categoria sa de vârstă”, au precizat reprezentanții Clubului Sportiv Universitatea Cluj.

Celălalt reprezentant al ”U” Cluj-Napoca, Vlad Dobra a avut la rândul lui o comportare meritorie în cadrul grupei 30-34 de ani cu clasări pe locul 6 la 50 și 100 de metri spate și respectiv 400 de metri mixt.