Antioxidanții sunt compuși puternici care au ca rol protejarea celulelor de daunele cauzate de radicalii liberi, contribuind astfel la prevenirea unor afecțiuni și la susținerea unei stări de sănătate optime.

Printre cele mai plăcute modalități de a asigura organismului un aport adecvat de antioxidanți se numără anumite băuturi care ne oferă o varietate de arome și numeroase beneficii pentru sănătate.

Descoperă în cele ce urmează 5 băuturi bogate în antioxidanți pe care le poți integra în rutina zilnică, precum și beneficiile remarcabile ale acestora.

După cum am menționat anterior, antioxidanții sunt substanțe care protejează celulele de deteriorarea produsă în organism de radicalii liberi, molecule instabile produse în timpul proceselor metabolice normale, dar și de expunerea la factori externi precum poluarea, fumatul și radiațiile ultraviolete.

În momentul în care nivelul de radicali liberi crește, aceștia pot distruge celulele, contribuind astfel la îmbătrânirea prematură și la apariția unor afecțiuni dintre cele mai diverse, de la cele cardiovasculare și neurodegenerative la cancer.

Antioxidanții ajută la reducerea riscului de astfel de afecțiuni, dar și la îmbunătățirea sănătății pielii, a celei cognitive și la întărirea sistemului imunitar, printre altele.

Printre cei mai comuni antioxidanți se numără:

Ceaiul verde, cafeaua și sucurile de fructe de pădure se numără printre băuturile cele mai bogate în antioxidanți, dar mai puțină lume știe că în această categorie pot fi incluse sucul de rodie ori apa de cocos. Iată mai jos ce băuturi poți consuma zilnic pentru aportul de antioxidanți:

Delicioasele băuturi prezentate mai sus pot fi integrate rapid în rutina zilnică și sunt un mod simplu și plăcut de a susține sănătatea generală a organismului. Așa că răsfață-te cu ele pentru a beneficia de numeroasele avantaje ale antioxidanților pentru corpul și mintea ta.

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod

independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.