Ochelarii de soare sunt mai mult decât un accesoriu cool, ei având rolul de a ne proteja privirea de radiațiile ultraviolete.

Astfel, e important ca aceștia să răspundă cerințelor individuale legate de estetică și de funcționalitate.

Indiferent de preferințele pe care le ai, nu pierde din vedere 5 aspecte principale în selectarea ramelor de soare!

Protecția împotriva radiațiilor ultraviolete (UV) este un aspect esențial atunci când selectezi ochelarii de soare. Expunerea necontrolată la radiațiile UV poate duce la diverse probleme de sănătate oculară, de aceea este esențial ca aceștia să asigure o protecție UV adecvată.

În ceea ce privește tipul de protecție UV, există două categorii principale: protecția UV400 și 100% UV. Deși ambele tipuri oferă o protecție împotriva razelor UV, există unele diferențe importante. Protecția UV400 blochează toate razele luminoase cu lungime de undă până la 400 de nanometri, inclusiv razele UVA și UVB, iar protecția 100% UV blochează 100% din ambele tipuri de raze.

Un mit frecvent întâlnit este acela că intensitatea culorii lentilelor este legată de nivelul de protecție UV. Cu toate acestea, acest lucru nu este adevărat. Indiferent dacă lentilele sunt închise la culoare sau clare, ceea ce contează este dacă acestea oferă sau nu protecție UV.

Culoarea lentilelor ochelarilor de soare nu este doar o chestiune de estetică, ci și de funcționalitate.

Ochelarii de soare cu lentilă roșie, spre exemplu, au fost de mult timp nu doar o declarație de modă, ci și un instrument util în anumite condiții. În ciuda aspectului lor vibrant, ele pot îmbunătăți contrastul și vizibilitatea în timpul zilelor înnorate. Acest lucru îi face ideali pentru activități precum ciclismul, dar și pentru practicarea sporturilor de iarnă, unde o bună vizibilitate este esențială.

Lentilele galbene și cele portocalii sunt ideale pentru piloți, dar și pentru pasionații de vânătoare sau de tras cu arcul, în timp ce lentilele gri și cele verzi sunt o variantă bună pentru șoferi, deoarece nu modifică prea mult culorile naturale.

Forma ramei ochelarilor de soare este mai mult decât o chestiune de gust personal. Importanța sa se regăsește atât în aspectul estetic, cât și în funcționalitatea ochelarilor. De aceea, alegerea formei ramei nu trebuie să fie făcută la întâmplare, ci în funcție de forma feței. Forma feței este un factor determinant în alegerea formei ramei.

De exemplu, persoanele cu fața rotundă ar trebui să opteze pentru rame dreptunghiulare sau pătrate, care contrabalansează rotunjimea feței. Ochelarii de soare cu lentilă roșie de damă Police SPLA15 07LN sunt un model foarte potrivit în acest caz. Pentru persoanele cu forma feței pătrată sunt recomandate ramele rotunde sau ovale, care atenuează trăsăturile ascuțite.

Forma ramei poate reflecta, de asemenea, stilul și personalitatea purtătorului. Ramele mari și rotunde pot sugera o personalitate artistică sau romantică, în timp ce ramele dreptunghiulare sau pătrate pot indica o personalitate serioasă și conferă o imagine profesională.

Brandul ochelarilor de soare este un factor important de luat în considerare la achiziționarea acestora. Reputația brandului poate fi un indicator al calității produsului și al nivelului de protecție UV pe care îl oferă.

Brandurile prestigioase și de încredere, precum Ray-Ban, Police sau Hugo, investesc semnificativ în cercetare și dezvoltare pentru a crea produse cu performanțe ridicate. Acestea sunt recunoscute pentru durabilitatea, confortul și design-ul atractiv al ochelarilor de soare. Alege ochelarii de soare cu lentilă roșie de bărbați Hugo HG 1203/S 807 și bucură-te de protecție, confort și stil în orice ocazie.

Brandurile de top nu se concentrează doar pe estetică, ci și pe calitatea lentilelor și a cadrului. Ochelarii de soare de la aceste branduri sunt de obicei construiți pentru a rezista la uzură, iar lentilele sunt proiectate pentru a oferi o protecție optimă împotriva razelor UV.

În plus, brandurile de top de obicei oferă și servicii post-vânzare de înaltă calitate, cum ar fi garanții, reparații sau înlocuiri. Aceasta este o considerație importantă, deoarece adaugă o valoare semnificativă la achiziția ochelarilor de soare.

Potrivirea este un aspect esențial atunci când vine vorba de alegerea ramelor de soare, deoarece mărimea adecvată a ochelarilor este esențială pentru confort și eficiență. De asemenea, ochelarii nu trebuie să fie prea strânși sau prea largi, astfel încât să se evite presiunea pe temple sau alunecarea de pe nas.

Forma feței joacă, de asemenea, un rol important în alegerea ochelarilor de soare. Ochelarii ar trebui să contrabalanseze forma feței, nu să o accentueze. De exemplu, dacă ai o față rotundă, ar trebui să optezi pentru rame dreptunghiulare sau pătrate pentru a adăuga unghiuri și a compensa rotunjimea. Dimpotrivă, dacă ai o față pătrată, ramele rotunde sau ovale ar fi mai potrivite, deoarece vor atenua unghiurile feței.

Confortul este încă un factor esențial de luat în considerare. Indiferent cât de bine arată ochelarii, dacă nu sunt confortabili, este puțin probabil să îi porți. Materialul ramelor, greutatea lentilelor și poziția brațelor pot influența nivelul de confort.

Așadar, atunci când selectezi ochelarii de soare, ai în vedere mărimea acestora, forma feței și confortul. Poate fi util chiar să consulți un profesionist în domeniul opticii pentru a te ajuta să găsești perechea potrivită. În sfârșit, nu uita că ochelarii de soare sunt mai mult decât un accesoriu de modă – ei au un rol esențial în protecția ochilor împotriva radiațiilor UV nocive.

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod

independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.