Olivia Munn a dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer la sân şi a suferit o dublă mastectomie, mulţumindu-le medicilor ei şi îndemnându-şi fanii să îşi calculeze riscurile.

„Sunt norocoasă. L-am depistat cu suficient timp la dispoziţie pentru a avea opţiuni. Vreau acelaşi lucru pentru orice femeie care ar putea fi nevoită să se confrunte cu asta într-o zi”, a postat miercuri actriţa în vârstă de 43 de ani pe Instagram, alături de fotografii şi un videoclip în care este tratată la spital.

Munn a spus că a făcut un test genetic în februarie 2023 care verifică 90 de gene diferite ale cancerului şi a fost negativ pentru toate. Chiar şi aşa, medicul ei a decis să îi calculeze scorul de evaluare a riscului de cancer de sân şi asta „mi-a salvat viaţa”, a scris Munn.

Munn a făcut o biopsie, în urma căreia a descoperit că avea o formă agresivă de cancer la ambii sâni. Ea a suferit o dublă mastectomie la 30 de zile după biopsie şi patru operaţii în ultimele 10 luni. Ea a spus că a păstrat totul privat pentru că „trebuia să-mi trag sufletul şi să trec prin unele dintre cele mai grele momente înainte de a le împărtăşi”.

Munn a mulţumit familiei şi prietenilor, în special partenerului ei, comediantul John Mulaney, „pentru că a fost alături de mine înainte de a intra în fiecare operaţie şi pentru că a fost acolo când m-am trezit, aducând mereu fotografii înrămate cu băieţelul nostru Malcolm, astfel încât să fie primul lucru pe care îl vedeam când deschideam ochii”.

Munn a fost corespondent al emisiunii „The Daily Show with Jon Stewart”, iar printre filmele în care a jucat se numără „Magic Mike”, „The Predator”, „Office Christmas Party” şi „X-Men: Apocalypse”.