Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, pentru modificarea Legii nr. 194/2011 privind combaterea operaţiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare, precum şi pentru completarea art. 91 alin. (3) din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.

Legea are ca obiect de reglementare completarea Legii nr.143/2000, precum şi modificarea Legii nr.194/2011, în sensul majorării cuantumului pedepselor, precum şi al eliminării posibilităţii executării pedepsei sub supraveghere, în cazul traficului de droguri de mare risc şi traficului internaţional de droguri de mare risc.

ULTIMELE ȘTIRI

Trump își îndulcește discursul cu privire la NATO, după ce a afirmat că „Rusia poate face ce vrea”: „Dacă voi fi reales, SUA vor apăra NATO 100% dacă statele membre își îndeplinesc obiectivele de apărare”

Ciucă, despre retragerea atribuţiilor viceprimarului Bujduveanu: O decizie copilărească

Legea „2 Mai” a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis

Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL, a discutat cu naşul său de cununie, Băsescu: Mi-a explicat de ce nu e bine să fac asta

Vezi mai multe articole din categoria politic

Proiectul a fost aprobat de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, cu 250 de voturi „pentru” şi 21 „împotrivă”, în urmă cu două săptămâni.

„Prea multă vreme am ignorat sau am preferat să ascundem sub preş acest fenomen care a generat şi generează extrem de multe drame. E o problemă pe care trebuie să o tratăm indiferent de culoarea noastră politică, pentru că în şcoli se consumă droguri, în cluburile în care tinerii merg se consumă droguri, tineri sunt trimişi săgeţi în licee să nenocească alţi copii. Da, azi vom vota un prouiect să nu mai dăm posibilitatea, iertaţi cuvântul, nenorociţilor să mai primească condamnări cu suspendare. Nu e suficient şi va trebui să mergem şi mai departe”, afirma deputatul PSD Daniel Suciu.

El spunea că toţi parlamentarii ar trebui să lucreze împreună pentru înăsprirea pedepselor pentru traficul de droguri.

„În fiecare municipiu reşedinţă de judeţ să fie un centru pentru a trata această adicţie. Consumatorii, mulţi dintre ei, sunt victime şi trebuie trataţi ca atare. Vom vota cu două mâini acest proiect de lege”, încheie Suciu.