Salariile a peste 200.000 de angajaţi din sănătate vor crește cu 20 % de luna aceasta. Decizia a fost luată în ședința de guvern de joi seara și sunt vizați și cei care lucrează în asistenţă socială.

Guvernul a hotărât și introducerea de noi substanțe în categoria drogurilor extrem de periculoase, dar și continuarea schemei de plafonare a prețurilor la energie și gaze.

Salariile de bază ale angajatiilor din sanatate vor crește în două tranșe, una aferenta lunii martie și a doua aferentă lunii iunie.

Mihai Constantin, purtător de cuvânt al Guvernului: ”235.000 de angajati din sanatate vor beneficia de aceste majorari. Lor li se adauga 46.000 din domeniul asistentei sociale – cei care lucreaza in centre sociale”.

Ordonanţa de urgenţă include şi medicii de medicină generală în categoria celor care pot beneficia de indemnizaţie pentru gărzile efectuate în baza unui contract individual de muncă.

Guvernul a luat o măsură nouă pentru combaterea traficului cu droguri.

Premierul Marcel Ciolacu: ”Acum introducem pe lista drogurilor de mare risc 6 noi substanțe. Sunt așa-numitele droguri sintetice, extrem de periculoase.”

Premierul a precizat și că mecanismul de compensare a prețurilor la energie electrică și gaze va continua până în primavara anului viitor, atât pentru populație, cât și pentru firme.

Plafoanele urmează să fie însă modificate, după ce prețurile pe burse au scăzut considerabil față de vârful crizei energetice.