Earl Spencer, fratele mai mic al Dianei, prinţesa de Wales, a dezvăluit că a fost abuzat sexual în copilărie, la internat, informează News.ro, care citează BBC.

Într-un extras din memoriile sale, publicat în Mail on Sunday, Earl Spencer a spus că a fost ţinta unei femei din personalul de la Maidwell Hall, Northamptonshire, în anii 1970.

Acum în vârstă de 59 de ani, el susţine că abuzul a început când avea doar 11 ani.

Şcoala a declarat că acuzaţiile de abuz sexual au fost transmise unui „ofiţer desemnat de autoritatea locală”.

Earl Spencer a frecventat Maidwell Hall între 8 şi 13 ani.

În noua sa carte „O şcoală foarte privată”, el susţine că o membră a personalului, pe care a descris-o ca fiind o „pedofilă vorace”, l-a îngrijit şi a abuzat de el şi de alţi băieţi tineri în paturile lor din dormitor, noaptea.

Earl Spencer a declarat că a aflat că angajata locuieşte acum fie în străinătate, fie este moartă, relatează Mail.

De asemenea, el a susţinut că directorul de atunci al şcolii, John Porch, a aplicat „bătăi brutale” şi a crezut că profesorul a obţinut „plăcere sexuală din violenţă”. Porch a murit în ianuarie 2022, potrivit unui necrolog din vechiul său buletin informativ al colegiului.

Earl Spencer a declarat că retrăirea perioadei petrecute la Maidwell a fost o „experienţă absolut infernală”.

Într-o declaraţie pentru Mail, şcoala Maidwell a spus: „Este dificil să citeşti despre practici care, din păcate, au fost, uneori, considerate normale şi acceptabile la acea vreme. Aproape fiecare faţetă a vieţii şcolare a evoluat semnificativ din anii 1970. În centrul schimbărilor se află protejarea copiilor şi promovarea bunăstării lor”.

Contele Spencer a crescut şi acum deţine Althorp House – o proprietate în Northamptonshire, care aparţine familiei Spencer de 500 de ani şi unde este înmormântată prinţesa Diana.

După perioada petrecută la Maidwell, a urmat cursurile Colegiului Eton.