Luni dimineață vom ști deja care sunt câștigatorii celor mai importante premii din cinematografie – trofeele Oscar. Șanse uriașe au filmele Oppenheimer, Barbie, Poor Things și Killers Of The Flower Moon.

Gala are loc la Dolby Theater, în Los Angeles, și este transmisă LIVE pe VOYO.

Hollywoodul se pregătește pentru cea mai importantă noapte a anului, când are loc ediția cu numărul 96 a premiilor Oscar. Prezentatorul și producătorul de talk show-uri americane, Jimmy Kimmel, și-a asumat, pentru a patra oară, misiunea de a întreține atmosfera într-o sală plină cu vedete. Competiția se anuntă a fi acerbă.

Pelicula „Oppenheimer”, care spune povestea celui supranumit „părintele bombei atomice”, conduce lista nominalizărilor. A adunat 13 – inclusiv pentru cel mai bun regizor și pentru cel mai bun film.

Lungmetrajul este urmat de „Poor Things”, cu 11 nominalizări. „Killers of the Flower Moon” este luat în considerare la zece categorii, iar „Barbie” a obținut opt nominalizări.

La Oscarul pentru cea mai buna actriță râvnesc: Lily Gladstone, Carey Mulligan, Emma Stone, Annette Bening și Sandra Huller.

La categoria cel mai bun actor, Cillian Murphy este dat câștigator de aproape toate publicațiile de specialitate pentru rolul din „Oppenheimer”. Al doilea favorit este Paul Giamatti pentru interpretarea din pelicula „The Holdovers”. Bradley Cooper a fost nominalizat, de-a lungul timpului, de 12 ori la Oscar, dar nu a câștigat niciodată. Are o șansă anul acesta cu rolul din filmul „Maestro”.

Muzica nu va lipsi de la Gală. Ryan Gosling, Jon Batiste si Billie Eilish vor interpreta câteva dintre piesele nominalizate la Oscarul pentru cel mai bun cântec.

Pe de alta parte, organizatorii s-au gândit și la cei care nu vor câștiga un trofeu. Toți vor pleca acasă cu un cadou, care valorează aproape 180 de mii de dolari. Vorbim, printre altele, despre o mini-vacanță în Elveția, cu toate cheltuielile incluse, o ședință privată cu un mentalist și zeci de produse de lux.

Gala Premiilor Oscar este difuzată LIVE pe VOYO duminică noapte, de la ora 01.00.