Preşedintele USR Cătălin Drulă a întrebat retoric cine este Marcel Ciolacu să oprească Drepta Unită şi l-a acuzat pe liderul social-democraţilor că se comportă exact cum o face PSD-ul în fiecare an electoral critic.

Dreaptă Unită (USR, PMP, Forţa Dreptei) a dat startul duminică, la strângerea de semnături pentru alegerile europarlamentare şi locale din 9 iunie.

Cu acest prilej, preşedintele USR Cătălin Drulă l-a acuzat pe Marcel Ciolacu că se opune asocierii celor trei partide.

„Alegerile libere înseamnă să respecţi dreptul la asociere. În spatele meu sunt trei partide care s-au asociat liber şi-au unit forţele, oamenii, candidaţii, militanţii, programele pentru a da României o alternativă. Cine eşti tu, Marcel Ciolacu, să-i opreşti? Acest om se comportă exact cum s-a comportat PSD-ul în fiecare an electoral critic. I s-a umflat capul de la prea multă putere”, a afirmat Drulă.

El a reamintit faptul că Alianţa Dreapta Unită îşi va căuta dreptatea la Înalta Curte.

„Ne vom căuta dreptatea la Înalta Curte. Va fi un termen de urgenţă şi mâine sau poimâine vom avea o pronunţare definitivă. În mâinile completului de cinci judecători care va fi ales stă în acest moment viitorul democraţiei în România. Eu vreau să cred că oamenilor, cetăţenilor, românilor nu li se va lua dreptul la vot. PSD nu le va lua dreptul la vot. Nu mai există decât un singur partid în România: partidul PSD condus de Marcel Ciolacu. Ceea ce nici măcar lui Dragnea nu i-a trecut prin cap să facă, să scoată reprezentanţii opoziţiei din secţiile de vot prin ordonanţă de urgenţă, să taie fondurile pentru partidele de opoziţie, să taie accesul în presă, să ne hărţuiască domnul Băluţă, la Sectorul 4, unde ne-am ridicat corturile. Alţi primari de la PSD-ul mai mic, care se numeşte PNL, au venit cu idei să ne ceară taxă să putem vorbi cu cetăţenii pe stradă. Poate aşa sunt obişnuiţi de la pliantele lor pentru covrigării de la Buzău”, a mai declarat Cătălin Drulă.

Preşedintele PMP Eugen Tomac a anunţat că Alianţa Drepta Unită este alternativa la „această gaşcă de golani”.

„Cine se teme de dreapta unită? PSD. Cine ne atacă secţiile de vot? PSD. Cine bagă taxe şi impozite? PSD. Cine vrea să controleze România? PSD! Cine trebuie să plece de la puterea aceasta abuzivă? PSD! Noi suntem alternativa reală la această gaşcă de golani care îşi permit să pună instituţiile statului sub control şi să facă ceea ce nici Iliescu n-a îndrăznit în anii 90. Aici, în această piaţă, s-a murit pentru libertatea noastră şi avem obligaţia să ducem acest steag al demnităţii mai departe. Sper că Justiţia română va face dreptate, iar românii vor avea pe 9 iunie cu cine vota. Românii nu mai pot tolera un PSD 1 şi PSD 2, care cred că pot fi la nesfârşit în tot şi în toate. Nu vom ceda indiferent de presiuni”, a afirmat Tomac.

El a mai declarat că Alina Gorghiu l-a întrebat câte procese mai trebuie să piardă până va veni în PNL.

„Am trăit unul dintre cele mai nefericite momente în viaţa politică, când m-am trezit cu ministrul de Justiţie în funcţie, spunându-mi la telefon, domnule Tomac, câte procese trebuie să mai pierzi până vei veni la PNL? Asta este România în care trăim astăzi şi nu îmi este teamă. Alina Gorghiu trebuie să-şi pună mandatul pe masă, iar această ţară trebuie să-şi decapete demnitatea. Nu îmi este teamă. Vreau să ştie toţi românii că în această ţară există o alternativă şi ea se numeşte Dreapta Unită”, a menţionat Tomac.

Preşedintele Forţei Dreptei, Ludovic Orban, a declarat că nu a cerut niciodată voie PSD să se asocieze cu cine doreşte.

„Nu am cerut voie niciodată PSD să mă asociez cu cine doresc. Şi cred că niciun român cu coloană vertebrală, niciun român care respectă democraţia nu a cerut vreodată voie de la PSD să facă ceva. Noi nu am cerut voie de la PSD să ne unim. Noi suntem uniţi. Poate PSD-ul să apeleze la toate mizeriile şi la toate şolticăriile juridico – politicianiste că nu poate să schimbe această realitate. Noi suntem uniţi. Forţele democratice de centru dreapta din România, singurele forţe care mai au curajul, demnitatea de a se lupta cu o putere abuzivă, cu o putere care pune democraţia în paranteze, cu o putere care este din ce în ce mai nocivă pentru viaţa de zi cu zi a fiecărui român”, a declarat Orban.

Acesta susţine că cei de la PSD şi PNL se tem de Alternativa Dreapta Unită.

„De ce face PSD şi PNL toată porcăria asta la 34 de ani de la democraţie, călcând în picioare orice regulă scrisă şi nescrisă a democraţiei. De ce comasează alegeri? Pun alegeri prezidenţiale înainte de termen, alegeri locale înainte de termen, dau afară reprezentanţi ai opoziţiei din Dreapta Unită, respectiv reprezentanţii din PMP şi din Forţa Dreptei din birourile electorale, astfel încât să nu fie parte la controlul corectitudinii procesului de vot, deşi au dreptul legal, lăsând doar USR-ul ca reprezentant, fără partenerii politici care să participe la oprirea furtişagurilor electorale? Pentru că le este frică”, a menţionat Ludovic Orban.

Biroul Electoral Central (BEC) a respins protocolul de constituire a Alianţei Dreapta Unită formată din USR, PMP şi Forţa Dreptei, a anunţat Cătălin Drulă. Preşedintele USR a anunţat că decizia BEC va fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) şi a invitat oamenii la evenimentul de duminică din Piaţa Universităţii de strângere de semnături pentru candidaturile la alegerile europarlamentare şi locale din 9 iunie.