Incident grav într-o localitate din județul Argeș. Un tânăr de 20 de ani l-a târât cu mașina pe un polițist mai bine de un kilometru, înfuriat că agentul a vrut sa-l testeze antidrog. Șoferul este acum arestat preventiv pentru 30 de zile.

Totul s-a petrecut pe o șosea din localitatea Stâlpeni, județul Argeș, după ce un echipaj de poliție a depistat un autoturism care circula cu peste 140 de km/h, pe un sector unde limita de viteză este de 50 de km/h.

Șoferul a fost oprit pentru control și în momentul în care agentul a vrut să îl testeze pentru consumul de droguri, tânărul de 20 de ani, a blocat ușile mașinii. Cum geamul era deschis polițistul a încercat să deblocheze portiera, clipă în care șoferul a accelerat și a plecat.

Cum avea mâna prinsă în geam, agentul a fost dus mai bine de un kilometru agățat de mașină, până a reușit să se desprindă.

A tras trei focuri de armă și, în cele din urmă, conducătorul auto a oprit și a fost imobilizat. Anchetatorii au constatat că ar fi consumat trei tipuri de substanțe interzise.

Din fericire, agentul de la rutieră a scăpat doar cu răni ușoare.

Tânărul de 20 de ani este arestat preventiv, cercetat pentru ultraj în variantă tentativei la omor calificat și conducerea sub influenţa unor substanţe psihoactive.

Totodată, are permisul suspendat pentru patru luni.