Anchetatorii au identificat-o pe femeia găsită moartă pe un câmp de lângă Autostrada A1. Rezultatele testelor ADN au confirmat că victima a fost dată dispărută din București în urmă cu o lună.

Locuia împreună cu sora ei, care s-a îngrijorat după ce i-a spus că este la cineva. A închis brusc telefonul și nu a mai putut fi contactată. Polițiștii au un cerc de suspecți.

Mirela Bitfoi a fost văzută ultima dată pe 6 martie când ar fi plecat, de bunăvoie, de la locuința surorii sale din cartierul Drumul Taberei.

Fostul soț: „Sora s-a trezit din somn, nu a mai văzut-o în casă, a sunat-o. I-a răspuns pe telefon la repezeala: Sunt la cineva, te sun eu și i-a închis telefonul în nas. Am înțeles că ea ar fi sunat-o imediat după ce a închis telefonul și telefonul era închis. Atunci ea s-a panicat, a știut că e ceva în neregulă pentru că era telefonul închis și nu obișnuia să facă așa ceva.”

În ziua următoare, sora i-a anunțat dispariția la Secția 25 de poliție.

Mirela a fost dată în urmărire națională, iar poliția i-a mediatizat cazul.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița au deschis un dosar penal pentru omor și profanare de cadavre și fac cercetări pentru identificarea autorilor. Anchetatorii au în continuare un cerc mai mare de suspecți și mai multe ipoteze legate de cum ar fi putut muri femeia. Sora femeii a fost audiată deja.

Printre suspecți este și iubitul Mirelei. Pe numele acestuia polițiștii ar fi emis un ordin de protecție provizoriu în 2022, după ce ar fi agresat-o pe tânără.

Fostul soț: „Știu că avea un concubin. Avea probleme cu el și avea și ordin de restricție. A venit i-a spart prin casă.”

Mirela provenea dintr-o familie cu opt copii. Unul dintre frați s-a stabilit în Germania, iar un altul a fost adoptat de o familie din România. Alte două surori gemene au fost date spre adopție la naștere și trăiesc acum în Irlanda. Au luat legătură cu familia din România, și implicit cu Mirela, în 2015. Ambele sunt devastate.

„Sunt absolut șocată, devastată și traumatizată de faptul că cineva ar putea să facă asta altui om. Nu am nicio idee legată de suspect, dar există multe posibilități din cauza a ceea ce făcea Mirela pentru bani. Dar asta nu înseamnă că merita să fie ucisă. Este absolut oribil”, a spus sora Mirelei.

Până în acest moment polițiștii nu au reținut pe nimeni.