Directorul executiv al CIO pentru Jocurile Olimpice, Christophe Dubi, a declarat că această chestiune va fi discutată la următoarea sesiune, pe 19 martie, la Lausanne.

„Deocamdată nu este cazul, sportivilor cu paşapoarte ruseşti sau belaruse care participă la Jocuri nu li s-a interzis (să participe la ceremonie)”, a declarat preşedintele Comisiei de coordonare a CIO, Pierre-Olivier Beckers-Vieujant.

Sportivii paralimpici ruşi şi bieloruşi nu vor participa la ceremonia de deschidere, a anunţat miercuri Comitetul Internaţional Paralimpic (IPC). Sportivii ruşi şi belaruşi nu vor putea concura în probele pe echipe la Jocurile Olimpice din perioada 26 iulie-11 august, dar vor putea participa în probele individuale ca neutri – fără steaguri sau imnuri.

ULTIMELE ȘTIRI

Adrian Sârbu: Democrația a deraiat. Găștile de partid promovează impostura și prăduiesc banii de la buget. Principiile de guvernanță sunt sfidate. Și interesul tău, ca votant și plătitor de taxe

Ion Cristoiu, despre scandalul verdictului Roşia Montană: O campanie dusă de maşinăria PSD împotriva unor duşmani tradiţionali ai partidului

CIO analizează dreptul Rusiei şi Belarusului de a participa la ceremonia de deschidere Paris 2024

Airbnb va interzice camerele de supraveghere în interiorul imobilelor de închiriat

Vezi mai multe articole din categoria sport

Sportivilor medaliaţi li se va interzice, de asemenea, orice afişare a naţionalităţii, cum ar fi simboluri sau imnuri. În schimb, va fi ridicat steagul neutru – alb cu litere negre pe care scrie NPA (Neutral Paralympic Athletes), iar pe stadion va fi intonat imnul paralimpic. Rezultatele acestor sportivi de pe podium nu vor fi incluse în clasamentul oficial al medaliilor.

Comitetul paralimpic rus, care ar putea trimite până la 125 de sportivi, a criticat orientările ca fiind „discriminatorii”.