Anunţul vine în urma declaraţiei preşedintelui francez Emmanuel Macron, care a spus că nu este exclusă posibilitatea de a trimite trupe occidentale în Ucraina. Declaraţia a stârnit reacţii în rândul aliaţilor occidentali, cei mai mulţi dintre ei nefiind de acord cu liderul Franţei.

ULTIMELE ȘTIRI

Trucurile virale pentru curățenia de primăvară pe care toată lumea trebuie să le evite. Ce sfaturi oferă experții

Războiul Israel-Hamas. Gruparea Hamas spune că va negocia prin mediatori până la încheierea unui acord

Războiul din Ucraina, ziua 742. 38 de drone ale ruşilor au fost doborâte de armata ucraineană / Casa Albă afirmă că Zelenski nu a cerut niciodată trupe străine

Casa Albă: Zelenski nu a cerut trupe americane în Ucraina

Vezi mai multe articole din categoria externe

,,Nu vor fi trupe americane pe teren luptând în interiorul Ucrainei”, a declarat Kirby reporterilor, vorbind în numele preşedintelui american Joe Biden, notează Kyiv Independent.

„Şi ştiţi ce? Preşedintele Zelenski nu cere aşa ceva. El cere doar instrumentele şi capacităţile. El nu a cerut niciodată ca trupe străine să lupte pentru ţara sa”, a completat Kirby.

Purtătorul de cuvânt a subliniat că Ucraina are nevoie de ,,unelte” şi a cerut din nou să se aprobe pachetul de asistenţă militară din partea SUA, care în prezent se află blocat în Camera Reprezentanţilor.

Liderii europeni au respins în mare parte ideea de a trimite trupe în Ucraina. Macron nu a revenit asupra declaraţiilor sale, dar pe 5 martie, în cadrul unei conferinţe susţinute la Praga, a cerut aliaţilor Ucrainei ,,să nu fie laşi”.