Abordând scurgerea de informaţii la Berlin, în urma unei investigaţii a Serviciului de contrainformaţii militare al Germaniei, Pistorius a insistat că incidentul a fost unul izolat. „Sistemele noastre de comunicare nu au fost compromise”, a spus el, potrivit Politico.

Vineri, canalul Russia Today a publicat detalii despre o convorbire de 38 de minute între ofiţeri germani de rang înalt, inclusiv şeful forţelor aeriene, în care aceştia au discutat despre ipotetica expediere de rachete Taurus în Ucraina, ca parte a pregătirilor pentru o întâlnire cu Pistorius.

ULTIMELE ȘTIRI

Trucurile virale pentru curățenia de primăvară pe care toată lumea trebuie să le evite. Ce sfaturi oferă experții

Facebook şi Instagram revin după o întrerupere globală de peste două ore

Escroci români şi bulgari, prinşi înşelând cu metode specifice mafioţilor. Spaniolii au destructurat o organizaţie care făcea milioane de euro

ITIA confirmă reducerea suspendării Simonei Halep: Jucătoarea este liberă să îşi reia activitatea de astăzi

Vezi mai multe articole din categoria externe

Cancelarul Olaf Scholz se opune trimiterii rachetelor, iar această problemă a divizat coaliţia de guvernare.

Unul dintre participanţi, despre care se spune că ar fi generalul de brigadă Frank Gräfe, a intrat în convorbirea WebEx dintr-o cameră de hotelsingapore

În weekend, guvernul a confirmat veridicitatea înregistrării. Pistorius a calificat duminică acest lucru drept un „atac hibrid de dezinformare” din partea Rusiei, deşi înregistrarea publicată de Moscova nu a fost falsificată.

Astăzi, Pistorius a declarat că a vorbit cu aliaţii pentru a-i linişti. „Încrederea aliaţilor în Germania rămâne neîntreruptă”, a declarat el la Berlin.

Între timp, Kremlinul a obţinut o mare victorie în acest conflict

Principalul purtător de cuvânt al guvernului rus, Dmitri Peskov, a cerut o anchetă completă a înregistrării şi a declarat că ambasadorul german în rusiarusia

„Încă nu am aflat dacă Bundeswehr (Armata Germană) face acest lucru din proprie iniţiativă. Dacă da, întrebarea este în ce măsură Bundeswehr-ul este controlabil şi în ce măsură domnul Scholz controlează totul şi dacă face parte din politica guvernului german”, a declarat Peskov, potrivit agenţiei de ştiri ruseşti de stat TASS.