În timpul întâlnirilor sale din Washington, şeful politicii externe al UE, Josep Borrell, a subliniat urgenţa de a asigura sprijin suplimentar pentru Ucraina, accentuând faptul că rezultatul conflictului ar putea fi determinat în lunile următoare, conform Reuters.

Borrell a subliniat necesitatea unei acţiuni rapide, afirmând că întârzierile în furnizarea ajutorului nu sunt o opţiune pentru situaţia în continuă schimbare pe teren.

ULTIMELE ȘTIRI

A.I. ar putea duce la „extincția speciei umane”. Gladstone AI a publicat un raport privind efectele catastrofale ale Inteligenței Artificiale: „Guvernul SUA trebuie să intervină de urgență”

Borrell: Evoluţia războiului din Ucraina va fi decisă în această primăvară şi vară

Macron avertizează că victoria Rusiei în Ucraina ar pune în pericol securitatea Europei

Cel puţin 60 de migranţi au murit după ce o barcă pneumatică a avut probleme în Marea Mediterană

Vezi mai multe articole din categoria externe

Mesajul lui Borrell adresat factorilor de decizie din SUA a accentuat importanţa acţiunii rapide şi hotărâte pentru consolidarea capacităţilor de apărare ale Ucrainei. A evidenţiat eforturile Europei de a spori sprijinul pentru Ucraina, inclusiv extinderea capacităţilor de apărare industriale. Borrell a avertizat că următoarele luni vor fi critice, cu analiştii preconizând o potenţială ofensivă majoră a Rusiei în vara aceasta. Acesta a subliniat că Ucraina nu îşi poate permite să aştepte rezultatul următoarelor alegeri din SUA, îndemnând la acţiune imediată pentru a aborda criza în creştere.

Chestiunea ajutorului militar pentru Ucraina a fost un punct de dispută, în special în contextul politicii SUA. În timp ce preşedintele Joe Biden a susţinut furnizarea de asistenţă militară Ucrainei, contracandidaţii săi republicani, inclusiv fostul preşedinte Donald Trump, au adoptat o poziţie mai izolaţionistă.

Remarcile lui Borrell vin în mijlocul dezbaterilor din Congresul SUA cu privire la alocarea de fonduri suplimentare pentru Ucraina, cu criticile adresate preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, republicanul Mike Johnson, pentru amânarea votului asupra unei legi care ar aloca 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina.