Evgheni Putin, vărul președintelui Vladimir Putin, a murit la vârsta de 91 de ani, scrie presa rusă. Părinții celor doi erau frați, iar fiul răposatului Putin este adjunctul șefului Gazprom, în timp ce fiica sa deține unul din coloșii minieri ai Rusiei.

Evgheni Putin, vărul președintelui rus Vladimir Putin, a murit, a transmis marți presa rusă. Evgheni Putin a împlinit 91 de ani la sfârșitul lunii februarie. Părinții lui Evgheni Mihailovici și Vladimir Putin au fost frați, scrie publicația rusă Lenta, potrivită căreia ruda președintelui rus a fost înmormântată pe 10 martie.

Evgheni Putin a fost de profesie medic urolog și a lucrat mult timp în Ivanov7o, înainte de a se muta la fiul său, în Suzdal.

Vladimir Putin a spus despre vărul său că a fost crescut exemplar de părinți și s-a declarat impresionat de comportamentul tatălui lui, respectiv unchiului său, Vladimir Spiridonovici, pe care nu l-a văzut niciodată beat și nu l-a auzit vreodată înjurând.

Moartea lui Evgheni Putin a fost prezentată și de publicația Nexta, cu titlul ”A murit Putin, dar nu acela”.

Nexta a publicat și o fotografie cu familia Putin, în care pot fi văzuți atât Vladimir Putin, cât și vărul lui decedat Evgheni.

Publicația citată menționează și legăturile strânse dintre vărul dictatorului Putin și oligarhia rusă. z

Astfel, fiul răposatului Putin este adjunctul șefului Gazprom, cea mai importantă companie rusească, în timp ce fiica lui deține una dintre cele mai mari companii de minerit.