„A lovit la câteva zeci de metri (aproximativ 90 de metri) de noi, în timp ce se desfăşura întâlnirea”, a declarat o sursă.

Sursa a mai adăugat că aceasta a fost „cea mai apropiată lovitură de până acum”, excluzând călătoriile lui Zelenski pentru a vizita trupele de pe front.

Zelenski îi arătase premierului grec portul, cei doi s-au urcat în maşină, iar apoi, în timp ce se pregăteau să plece, au auzit sirena de raid aerian sunând, urmată la scurt timp de racheta care a lovit portul.

Cu toate acestea, potrivit sursei, este puţin probabil ca Zelenski să fi fost ţinta, sursa afirmând că ruşii probabil că au lansat rachete asupra ţintelor lor obişnuite.

Călătoria lui Zelenskyy nu a fost anunţată înainte de miercuri, dar locaţia sa era cunoscută în momentul în care racheta a lovit locaţia sa.

Niciunul dintre lideri nu a fost rănit.

Cel puţin cinci persoane au fost ucise în atacul rusesc asupra Odesa, a declarat un purtător de cuvânt al marinei ucrainene.

„Am văzut acest atac astăzi”, a declarat Zelenski în timpul unei conferinţe de presă comune. „Vedeţi cu cine avem de-a face, nu le pasă unde loveasc. Ştiu că au existat victime astăzi. Nu cunosc încă toate detaliile, dar ştiu că există morţi, există răniţi”.

ULTIMELE ȘTIRI

Iulia Navalnaia, văduva liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi, face apel la un protest în ziua alegerilor față de Vladimir Putin

Siegfried Mureşan: manifestul prin care se cere aderarea României la Schengen adoptat în unanimitate

Zelenski a fost la metri de moarte. O rachetă rusă a explodat lângă liderul ucrainean şi premierul grec în Odesa

Biden îndeamnă alegătorii lui Haley să-l susţină după ce ea a renunţat la cursa pentru Casa Albă

Vezi mai multe articole din categoria externe