True Confidence este deţinută de compania True Confidence Shipping SA, care este înregistrată la o adresă din Liberia. Nava este operată de Third January Maritime Ltd în Grecia şi nu are nicio legătură actuală cu nicio entitate din SUA, potrivit purtătorului de cuvânt al proprietarilor.

La bord se afla un echipaj compus din 20 de persoane, dintre care un indian, patru vietnamezi şi 15 filipinezi, anunţă BBC. La bord se aflau şi trei gardieni înarmaţi, doi din Sri Lanka şi unul din Nepal.

ULTIMELE ȘTIRI

Iulia Navalnaia, văduva liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi, face apel la un protest în ziua alegerilor față de Vladimir Putin

Biden îndeamnă alegătorii lui Haley să-l susţină după ce ea a renunţat la cursa pentru Casa Albă

Navă lovită de rachetă în Marea Roşie. Echipajul a abandonat vaporul

Marcel Ciolacu are, joi, o întrevedere cu omologul austriac, Karl Nehammer

Vezi mai multe articole din categoria externe

Vaporul care transporta produse din oţel şi camioane venea din China şi se îndrepta către Arabia Saudită. Atacul a avut loc miercuri, în largul Yemenului. Unii membri ai echipajului au abandonat nava, iar alţii sunt daţi dispăruţi, a anunţat firma de securitate maritimă Ambrey. La bord a izbucnit un incendiu, iar unii martori au spus că au văzut fum şi o barcă de salvare. În zonă au fost trimise mai multe nave pentru a oferi ajutor.

Duminică, nava de marfă sub pavilion Belize, Rubymar, s-a scufundat în Marea Roşie la două săptămâni după ce a fost lovită de rachetele trase de houthi. A fost prima navă care a fost scufundată de la începutul atacurilor houthi în noiembrie. Vaporul transporta 21 de tone de îngrăşământ care ar putea polua zona.