Declaraţia a fost făcută în urma întâlnirii dintre cei doi de săptămâna trecută în Florida, acolo unde premierul ungar s-a deplasat, într-un gest de susţinere a candidatului Donald Trump pentru alegerile prezidenţiale din SUA.

,,El nu va da niciun ban în războiul dintre Ucraina şi Rusia şi, prin urmare, războiul se va încheia”, a declarat Orban la televiziunea de stat duminică seara târziu, anunţă Reuters. ,,Este evident că Ucraina de una singură nu poate sta în picioare”, a completat premierul.

ULTIMELE ȘTIRI

Adrian Sârbu: Democrația a deraiat. Găștile de partid promovează impostura și prăduiesc banii de la buget. Principiile de guvernanță sunt sfidate. Și interesul tău, ca votant și plătitor de taxe

Prinţesa de Wales prezintă scuze pentru că a editat fotografia de Ziua Mamei

Petr Pavel: Sprijinul NATO în Ucraina nu încalcă regulile internaţionale

Putin a găsit vinovatul pentru dezastrul Marinei Ruse. Un amiral a plătit cu funcţia

Vezi mai multe articole din categoria externe

,,Dacă americanii nu vor da bani şi arme, dar şi europenii, atunci acest război se va termina. Iar dacă americanii nu dau bani, europenii nu sunt în măsură să finanţeze singuri acest război şi atunci războiul se va termina”, a adăugat acesta.

Viktor Orban a blocat în repetate rânduri pachetele de sancţiuni economice ale UE împotriva Rusiei, s-a opus sprijinului militar acordat Ucrainei şi s-a întâlnit cu preşedintele rus Vladimir Putin, în timp ce Uniunea Europeană face eforturi de a izola Moscova.