Un şofer a fost urmărit de poliţişti după ce a refuzat să oprească, la semnalul ce i s-a făcut, ulterior acesta opunându-se şi să fie testat dacă este sub influenţa alcoolului şi a drogurilor.

Potrivit Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 01,30, lucrători ai Poliţiei Municipiului Constanţa – Serviciul Municipal de Ordine şi Siguranţă Publică au efectuat semnal regulamentar de oprire şoferului unui autoturism care se deplasa pe Şoseaua Constanţei, în comuna Cumpăna.

Conducătorul auto nu s-a conformat semnalului, continuându-şi deplasarea.

„Poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, interceptând autoturismul la intersecţia cu Şoseaua Mangaliei, în municipiul Constanţa.

S-a procedat la legitimarea şi identificarea conducătorului auto, stabilindu-se că este vorba de un bărbat, de 29 de ani. Acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi cu aparatul din dotare, în vederea stabilirii indiciilor cu privire la eventuala prezenţă a substanţelor psihoactive.

Ulterior, a fost condus la o unitate medicală, unde a refuzat recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge”, a precizat un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.